7 Септември, 2024 10:00 937 6

Джесика Пегула и Арина Сабаленка определят новата кралица на US Open

  • джесика пегула-
  • арина сабаленка-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • us open

30-годишната представителка на домакините Пегула достигна своя първи финал в турнирите от Големия шлем

Джесика Пегула и Арина Сабаленка определят новата кралица на US Open - 1

Джесика Пегула и Арина Сабаленка ще се изправят една срещу друга във финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. Сблъсъкът между двете е тази вечер от 23:00 часа българско време.

30-годишната представителка на домакините Пегула достигна своя първи финал в турнирите от Големия шлем, след като обърна Каролина Мухова от Чехия с 1-6, 6-4, 6-2. Класирането ѝ за спора за трофея на родна земя е напълно заслужено, след като преди това тя отстрани и световната номер 1 Ига Швьонтек в 1/4-финалите. Преди това Пегула се наложи последователно над Шелби Роджърс, София Кенин, Джесика Бузас Манейро и Диана Шнайдер, все в по два сета.

От своя страна Сабаленка ще спори за трета титла от Шлема в кариерата след тези в Австралия в последните две години. Миналата година на Флъшинг Медоус беларускинята претърпя разочарование, след като отстъпи на Коко Гоф в три сета. Втората ракета в света ще се опита да избегне нова загуба от американка на финал в Ню Йорк. Сабаленка е убедителна до момента, като загуби само един сет по пътя към спора за трофея – от рускинята Екатерина Александрова, в трети кръг. На четвъртфиналите и полуфиналите тя надви чисто първо олимпийската шампионка от Китай Цинуън Джън и детрониралата Гоф Ема Наваро.

Пегула и Сабаленка се срещнаха съвсем наскоро във финала на турнира в Синсинати. Беларускинята спечели с 6-3, 7-5, нанасяйки и единствената загуба на американката в последните ѝ 16 мача във всички турнири. Пегула триумфира преди това в Торонто. Балансът между двете е 5-2 победи в полза на Сабаленка, като единственият им двубой на Голям шлем е от Ролан Гарос 2020, когато представителката на Беларус стига до успех. Двете победи на Пегула са в Синсинати (2020) и на Финалите в Канкун (2023).

Победителката ще си тръгне с чек за 3 600 000 долара. Финалистката ще получи 1 800 000 долара от наградния фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    0 1 Отговор
    Ига Свиатек защо не играе...

    Коментиран от #3

  • 2 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    И братята Уилямс не играят вече....

    Коментиран от #4

  • 3 Тартаковер

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Червената шапчица":

    Отпадна от Пегула ! Загуби форма в последно време.
  • 4 Кума ЛисА

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    Не говори така , ще ги обидиш !
    А предвид цвета им и крехката душевност , ще те обявят за расист , антидемократ , непрогресивен и загнил издадък на човечеството !
    Внимателно си подбирай думите , крий собственото си мнение , ако е различно от ОБЩОПРИЕТОТО ПОЛИТкоректно !
    Това е свободата и новите ценности .
  • 5 Ян БибиЯН

    1 1 Отговор
    Сабаленка да внимава , че бие ли американката , като нищо ще й намерят допинг и ще я санкционират , порицаят , изключат и низвергнат.
    Вижте какво стана с Халеп и реакцията на пребитата от нея на финала Серената Уилямс !
  • 6 Табаков

    0 0 Отговор
    Победителката не е ли Финалистката ?