8 Септември, 2024 15:24 1 263 8

Арина Сабаленка ликува с титлата на US Open

  • арина сабаленка-
  • спечели-
  • титлата-
  • тенис-
  • сащ-
  • откритото първенство на сащ

На финала тя победи американкана Джесика Пегула

Арина Сабаленка ликува с титлата на US Open - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Арина Сабаленка спечели титлата при жените на Откритото първенство на САЩ по тенис. Беларуската тенисистка надигра на финала американкана Джесика Пегула със 7:5, 7:5 за час и 54 минути игра и завоюва трети трофей от Големия шлем, съобщи БТА.

Срещата започна обещаващо за местната любимка Пегула, която направи пробив и поведе с 2:1, но световната №2 веднага върна пробива за 2:2, след което взе още три поредни гейма и дръпна с 5:2.

Последваха силни минути за Пегула, която взе инициативата и успя да изравни за 5:5, а в 11-ия гейм имаше скрит сетбол, но Сабаленка излезе от тежката ситуация, взе подаването си, след което направи пробив и спечели със 7:5.

Успехът в първия сет даде увереност на Сабаленка, която набързо дръпна с 3:0 във втория и вече виждаше лесна победа.

Подкрепяна от трибуните, Пегула не се предаде и изненадващо обърна за 5:3 и дори сервираше за спечелване на сета.

Сабаленка не трепна в трудната ситуация, проби за 5:5, след което повтори развръзката от първия сет, печелейки сета със 7:5, а с това мача и титлата.

26-годишната Сабаленка печели Откритото първенство на САЩ за първи път в кариерата си. Тя загуби миналогодишния финал от друга американка - Коко Гоф, но този път си бе взела поуките и не се повлия от атмосферата по трибуните на "Артур Аш".

Състезателката от Беларус реализира 6 аса, 40 печеливши удара, допусна 5 двойни грешки и реализира 6 от 15-те си възможности за пробив.

Тенисистката от Беларус е първата жена след Анжелик Кербер през 2016 г., която печели и двата мейджъра на твърди кортове в един и същи сезон.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааааа...

    1 3 Отговор
    Сабаленка празнува от сабалем...

    Коментиран от #6

  • 2 Ясемин А.Чатлъ

    11 2 Отговор
    Е, сега защо не сте активни с коментарите? Сабаленка🤭 е номер 1.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kaлпазанин

    10 0 Отговор
    Тцтцтцт белоруска да вземе титлата на говедата ,ти да видиш
  • 6 малка промяна

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааааа...":

    Сабаленка произлиза от сабя... посече ги насред Анерика.
    Ако не бяха уговорили полуфинала, щвхме да имаме финал - чехкия срещу беларуска.
    Е, какво по-голямо доказателство за славянската сила. Там където има техника, усет, издръжливост, разум и сила - славяните са ненадминати. А славянските освен това са и красиви. - затова събират толкова злоба по света - хем успешни, хем привлекателни.
    Жалко, че славяните по света са разпределени.
    Щяха да са голяма сила.

    Коментиран от #7

  • 7 големият гвардеец с малката рокличка

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "малка промяна":

    Ако говорим специално за Сабаленката , за нея имам само един кусур намерен: това , че успя да разведе вече втори мъж. Първият си остави жената и малките деца и после "случайно" падна от хотел в Маями. Вторият се появи 45 дена след като предишният падна , разведе се заради нея с жената , която го е взела в момент когато е бил болен от рак на щитовидната жлеза и е нямал никакви пари. Сега е милионер и...и той се разведе заради Сабаленка. Както каза бившата жена на онзи , хокеиста който "падна от високо": Господ вижда всичко и ще дойде ден когато Арина ще трябва да си плаща за греховете. Интересното е , че бившата вече жена на новият й каза почти същото за нея.

    Коментиран от #8

  • 8 Ясемин А.Чатлъ

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "големият гвардеец с малката рокличка":

    Тия работи са ми далечни. Не съм я изследвала. А заради мен никой не се е развел и нема да се случи. Принципна жена молдованка съм. Как беше, къде си роден/а е важно. Не само хората, а и държавите имат енергии. Молдова е място българско, ханът Аспарух е живял там преди да създаде България на Балкани.