17 Септември, 2024 14:30 533 1

Кандитатите за президент на МОК са седем

  • мок-
  • спорт-
  • олимпийски комитет-
  • международния олимпийски комитет-
  • кандидати

Други изявени кандидати са вицепрезидентът на МОК Хуан Антонио Самаранч

Кандитатите за президент на МОК са седем - 1

Президентът на Световната атлетика Себастиан Коу, мултимилионерът и президент на Световната федерация по ски Йохан Елиаш, както и министърът на спорта на Зимбабве Кърсти Ковънтри са сред седемте кандидати за президент на Международния олимпийски комитет (МОК). Изборите за нов президент ще се проведат през март 2025 г. в древна Олимпия, Гърция, след като настоящият президент Томас Бах се оттегля след 12 години на поста.

Други изявени кандидати са вицепрезидентът на МОК Хуан Антонио Самаранч, син на бившия президент на МОК, президентът на Международния колоездачен съюз Давид Лапартиент, принц Фейсал Ал Хюсеин от Йордания и председателят на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Тази престижна битка ще определи следващия лидер на олимпийското движение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    1 0 Отговор
    Първото изискване към кандидатите е да не могат да различават мъжа от жената,както не можеше отказалият се от поста си охлюв Томас Бах.Информация - охлюва може да си сменя пола.