25 Септември, 2024 13:21 558 0

Карлос Алкарас е третият класирал се за финалите на АТР

  • карлос алкарас-
  • финалите-
  • атр-
  • торино-
  • класира-
  • тенис

Испанецът се присъедини Яник Синер и Александър Зверев

Карлос Алкарас е третият класирал се за финалите на АТР - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Карлос Алкарас стана третият тенисист, който се класира за финалите на АТР в Торино, които ще се проведат в периода 10-17 ноември в зала „Арена Иналпи“.

Испанецът се присъедини към Яник Синер (Италия) и Александър Зверев (Германия), като налични остават още 5 места за престижната надпревара. 21-годишният Алкарас се класира за турнира за трети пореден сезон, предаде БНТ. През 2022 г., когато приключи сезона като №1 в света, той не участва заради контузия.

През настоящия сезон Алкарас спечели два трофея от Големия шлем – „Ролан Гарос“ и Уимбълдън, като стана едва шестият в историята, който триумфира последователно на мейджърите в Париж и Лондон след Род Лейвър, Бьорн Борг, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

Алкарас спечели и пета титла от Мастърс 1000 сериите, триумфирайки в Индиън Уелс през март, а освен това спечели и сребърен медал от Олимпийските игри в Париж.

Миналата година Алкарас дебютира във финалите на АТР, като стигна до полуфиналите. В групите той записа победи над Даниил Медведев и Андрей Рубльов, преди да отстъпи на полуфиналите пред бъдещия шампион Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА