27 Септември, 2024 13:00 713 2

Испанска тенисистка призна за проблеми с психиката

  • паула бадоса-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

След близо шестмесечно отсъствие от кортовете заради сериозна контузия на гърба, Бадоса се завърна с трудности, но бързо възстанови формата си и постигна забележителни резултати

Испанска тенисистка призна за проблеми с психиката - 1

Испанската тенисистка Паула Бадоса говори откровено за предизвикателствата, свързани с психичното ѝ здраве, в ново видео на Професионалната асоциация на тенисистите.

След близо шестмесечно отсъствие от кортовете заради сериозна контузия на гърба, Бадоса се завърна с трудности, но бързо възстанови формата си и постигна забележителни резултати. Спечелването на титлата на WTA 500 DC Open и достигането до полуфиналите на WTA 1000 в Синсинати я върнаха в топ 20 на световната ранглиста, пише TennisUpToDate.

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

В социалните мрежи Бадоса сподели за значението на психическата устойчивост в професионалния спорт. „Не можеш да бъдеш на върха без силна психическа устойчивост. Започнах да използвам ежедневни напомняния, за да включа в тренировъчната си програма и време за психическа подготовка, и ми харесва как това вече става навик,“ написа тя.

Във видеото, Бадоса разказва за трудностите, които е срещнала по време на кариерата си, свързани с психичното ѝ здраве, особено в ранна възраст. „За мен, да се справям с тревожност и депресия, когато бях много млада, беше най-тежкото нещо, с което съм се сблъсквала в живота си. Но също така ме направи по-силна,“ сподели бившата световна номер 2. Тя разказва и за трудностите при завръщането след контузия: „Когато се завръщах след година извън игра, напълно загубих увереността си, защото беше като да започваш всичко отначало.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    2 0 Отговор
    Кураж Смелост
  • 2 Захари Бахаров

    0 2 Отговор
    Гришо, ти кога?