15 Октомври, 2024 10:36 436 2

Трето поколение Малдини с дебют за Италия

  • даниел малдини-
  • футбол-
  • италия

Постижение за историята

Трето поколение Малдини с дебют за Италия - 1
Снимка: YouTube

Даниел Малдини, син на легендарния защитник на Милан Паоло Малдини и внук на друга легенда на “росонерите”- Чезаре Малдини дебютира за италианския национален отбор при разгромната победа с 4-1 над Израел в Удине снощи.

Любопитното е, че това е и стадионът на който неговият баща Паоло прави своя дебют за Милан. Никога в историята на националния отбор на Италия не е имало друг случай, в който трето поколение от една и съща фамилия да дебютират за родината си.

Пръв това стори Чезаре Малдини през 1960-та година, а след това и Паоло Малдини през 1988-а година.

Даниел Малдини е на 23 години и играе като атакуващ халф в Монца, където този сезон вече има 7 мача като титуляр в Серия “А”, в които реализира едно попадение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤧🇧🇬❗️Тъпамяу😻Соц - ка Агенция

    0 0 Отговор
    Molto Bene.😁 Италянския Национален спечели и за мене снощи, ноо на Българите не мога за заложа, щото колкото пъти съм залагал сам губел❗️🤧😁
  • 2 Kaлпазанин

    0 0 Отговор
    Къде е тая държава исраел и какво прави в Европа и защо мача се игра пред празни трибуни