22 Октомври, 2024 09:52 382 0

Добри новини за Левски и Келиан ван дер Каап

  • ван дер каап-
  • левски-
  • берое-
  • защитник

Очаква се защитникът да е на линия за домакинството на Берое в петък

Добри новини за Левски и Келиан ван дер Каап - 1
Снимка: БГНЕС

Централният защитник на Левски Келиан ван дер Каап се размина с операция.

Нидерландецът отпадна от сметките на Станислав Генчев за дербито с ЦСКА заради контузия в коляното и изгледа сблъсъка от трибуните. Смяташе се, че 25-годишният бранител ще трябва да се подложи на операция и най-оптимистичните прогнози бяха, че той ще се завърне в игра през пролетта, но на „Герена“ си отдъхнаха и за момента изглежда, че всичко е наред с играча. Той вчера се включи в тренировката на сините, като проведе встъпителните бегови упражнения за седмицата, пише "Тема Спорт".

Очаква се Ван дер Каап да е на линия за домакинството на Берое в петък, но не е ясно дали Станислав Генчев ще заложи на него от първата минута. На неговата позиция срещу ЦСКА действаше Кристиан Макун, който трябваше да се справя на по-неудобната позиция отдясно на триото в защита.

Нидерландецът се превърна в основен играч в схемата на треньора. Той се представя на ниво и показва типичната школовка от Ниската земя при изнасянето на топката. 25-годишният футболисти пристигна на стадион „Георги Аспарухов“ през зимата на 2022 година. Тогава Станимир Стоилов го взе като алтернатива на Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Двамата вече не са на „Герена“, а Ван дер Каап извървя пътя до неизменен титуляр за сините. До момента той има на сметката си 94 двубоя във всички турнири, в които вкара един гол – разписа се при загубата след изпълнение на дузпи в мача за Суперкупата срещу Лудогорец на 1 септември 2022-ра. В началото на тази година нидерландецът удължи договора си със сините до лятото на 2026-та.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА