7 Ноември, 2016 04:00 6 146 4

От канала в двигателя - нов път за биогоривата

Биогоривата са една от алтернативите на бъдещето, но основните им суровини се набавят от хранителната промишленост. Лабораторията към Министерството на Енергетиката на САЩ обаче, разработва технология, която да превръща отпадните води в суровина, която да послужи за извличането на "черното злато".

Те създават среда подобна на земните ядра, в които се с времето се появява суровия петрол - в специално изграден реактор, те събират отпадния материал и го подлагат под налягане от цели 204 атмосфери и температура от 349 градуса. Процесът се нарича хидротермално втечняване и готовия продукт наподобява по състав значително този на суровия петрол, като от там извличането на различните видове горива се извършва по същата позната технология.

Според тях, един човек за година е способен да създаде суровина, от която да бъдат извлечени около 10 литра горива.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тлави Срифонов

    2 0 Отговор
    Аз това го правя в стомаха, и после пускам турбината и летя
  • 2 кроко

    0 1 Отговор
    Дееа и американските кърлежи, само петрол им е в главата!
  • 3 Рамбо

    1 0 Отговор
    Абе глупави хора . Занимават се с екология ,икономика . Що не произвеждат бомби ,танкове и военни самолети ? Серсеми такива.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.