Last news in Fakti

25 Май, 2021 12:04 3 491 15

Новите твърди дискове на Seagate ще се конкурират със SSD (ВИДЕО)

  • твърд диск-
  • ssd-
  • seagate

За първи път в устройствата е въведена технологията на два паралелни потока от данни

Seagate, компания за твърди дискове, продължава непрекъснато да подобрява своите продукти и разкри техническите спецификации на новите си твърди дискове с технология с двойно задвижване Mach.2. Характеристиките на Mach.2 Exos 2X14 потвърждават, че устройството е най-бързото в своя клас и е в състояние да се конкурира дори със SSD устройствата.

Mach.2 Exos 2X14 постига значително подобрение на производителността чрез използването на технология с много задвижвания. Две устройства с индивидуални глави за четене или запис, инсталирани на твърди дискове, ще удвоят производителността на входно-изходните операции в секунда (IOPS).

Твърдите дискове Mach.2 Exos 2X14 също предлагат двойно увеличение на последователната пропускателна способност за стрийминг приложения. За първи път в устройствата е въведена технологията на два паралелни потока от данни (двуканален достъп) за твърди дискове.

Официалното съобщение на Seagate гласи, че 14TB устройството се върти при 7200 об/мин и осигурява максимална устойчива скорост на трансфер от 524 MB/s при средна латентност от 4.16 ms. Консумацията на енергия е 7,2 W в режим на готовност и 13,5 W под натоварване. Устройството е оценено на 2,5 милиона часа MTBF и е подкрепено от петгодишната гаранция на Seagate.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    13 2 Отговор
    Това е като ДВГ и електрички :)

    Коментиран от #10

  • 2 баууу

    35 1 Отговор
    Малко ми е странно тази "технология с много задвижвания", колко по-надеждна ще е от технологията на SSD, която няма задвижвания.
  • 3 Хор

    2 0 Отговор
    Само няма да бързате. 8,145 views•10 Oct 2019 достатъчно красноречиво.
  • 4 Програмист

    20 9 Отговор
    Ссд издухаха хардовете още преди няколко години. ХАРД диска е отживелица и се ползва в евтини конфигурации,пък който иска да си купува :д

    Коментиран от #7

  • 5 Всъщност

    10 8 Отговор
    Предсмъртна Hi-Tek АГОНИЯ, като със супер радио-лампите едно време, като с дековете и супер катетите, супер сд-пелърите, кинескопчетата, камерите и прочие, и прочие високо-технологичен ОТПАДЪК, произведен, БЪЛВАН от корпорации, неспособни да се приспособят към НОВОТО - по-просто и по-ДОБРО!

    Коментиран от #9

  • 6 123

    10 0 Отговор
    SSD не могат го стигна.
  • 7 селянин

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Програмист":

    Не е баш така все още. В скорост да, но в съхрание на данните за дълги периоди от време без захранване и оперсняване все още SSD не е на ниво. За средния потребител който не прави кой знае какво и няма кой знае колко и какви данни за съхрание SSD е идеалния избор.
  • 8 Да бе

    3 0 Отговор
    И как ги стига по отношение на IOPS?
    SSD не са по-бързи само заради трансфера, огромна част от причината за употребата им са точно те.
  • 9 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Всъщност":

    Магнитната лента все още се използва за дългосрочни резервни копия на данни и е доста надеждна и евтина в сравнение с ссд. Да IOPS-a не е голям, но ако не извличаш често данните е съвсем ок.
  • 10 👍👍👍

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Прост":

    Да двг няма шанс по надеждностспрямо ел моторя
  • 11 баракудник

    4 4 Отговор
    Сийгейт бяха и вярвам, че все още са най-големите боклуци при десктоп нивото. Естествено че ако не бяха читави при сървърните версии, щяха отдавна да са фалирали. Имат някои сполучливи модели, но основно са боклук при десктопа. ССД дори и на САТА интерфейс няма как да конкурират заради латентността ( много повече време отнема на главата да стигне нужните сектори за да чете). Отделно, преди години измислиха някаква боза: SMR подредба на секторите за да блъскат повече данни, но са бавни при писане. Тези дискове са същата технология до колкото разбрах, стават за четене на голям обем данни, за друго не ги бива.

    Коментиран от #12

  • 12 Опарен

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "баракудник":

    Но най-лошата марка са Western Digital, според мен.

    Два диска съм си купил техни и двата изгоряха единия за година и нещо, и втория за около 2 години, при съвсем не натоварена експлоатация.

    Докато имам сийгейт дискове, някои на по над 5 години, работят при максимално натоварване и без проблеми до сега.

    Явно цената на WD е за сметка на качество, но толкова ниЗко та чак до нивото на WC, ако ме разбираш.

    Коментиран от #13

  • 13 Някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Опарен":

    Съгласен...имам едно Асусче, вече е направо антика, на 13 години. Още съм с оригиналния хард на Сийгейт. Поддържам си го редовно и нямам никакви ядове...наскоро качих ''Viktoria'' -та и направо ме разби. Ми той диска ми почти нов бре. Който не вярва- мога да публикувам номера и да си направи справка кога е произведен. А от доста време съм го ''разцепил'' и с втора ОС на Линукс-Убунту. Направо хвърчи. За това време разкапах две НРита и едно Леново..ееиийй, това Асусче излезе много добро бе, К-серията им са направо уникални, неубиваеми....Даже в момента си драскам на него.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.