Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 16:52 2 828 5

Хакери откриха пробойна в старите „айфони“, ето как да се защитите

  • apple-
  • iphone-
  • хакери-
  • хакер

Apple разпространи софтуерна актуализация

Apple съобщи, че някои от по-старите модели на iPhone могат да бъдат обект на хакерска атака след открита „дупка“ в софтуера на смартфоните. Компанията предупреди всички собственици на по-стари устройства да обновят операционната система на своите смартфони, колкото се може по-бързо

В официалната информация се съобщава, че актуализацията предоставя важни промени в системата за сигурност и се препоръчва за всички потребители. От компанията поясняват, че са наясно с доклад според който пробива в системата се използва активно от хакери.

Софтуерната актуализация е налична за всички смартфони от поколение iPhone 7 или по-стари, които работят с iOS 15. За да се защитите трябва единствено да активирате новия софтуер iOS 15.7.1, който е наличен в настройките на устройството.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така трябва

    8 24 Отговор
    Браво, айфон 7 е стар, но железен. Откриха една пробойни и я фикснаха.
  • 2 Мчи тооо не точно тъй

    17 2 Отговор
    С времето кратери запълваха и колко имат да запълват още.. (всички). Iphone 13 за секунди го хакнаха с ios15 и хубаво, че им плащат на тия по турнирите. Хем евтино им излиза на apple, хем ги ориентират. Който е решил да те точи ще го направи, няма зн. с айфон-майфон ли си с какво си. На скоро благодарение на девелопър на приложение откри и дупка в ios16, където може да ти подслушват siriнцето (то и преди го имаше това с подслушването му). Доклада му донесе поощрение от невероятните - $7000 смях.

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "Мчи тооо не точно тъй":

    “ където може да ти подслушват siriнцето ”

    Има си опция за това дали искаш да изпращаш записи за подобряване на асистента или не.

    Коментиран от #4

  • 4 Да бе

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    То опцията си е опция ама дупката си е дупка :).
  • 5 Знайко

    7 1 Отговор
    ...тоест за да си запушеш ДУПКАТА в СОФТА, вземи си сложи ъпдейт, който не е за твоята операционна система, за да може батерията ти да пада по-бързо и да се наложи да си купиш новия модел за 3000 бона! Супер, ама как само сме го измислили...?