Last news in Fakti

19 Май, 2023 10:12 1 723 6

Новият смартфон на Google ще има вграден термометър

  • google-
  • pixel-
  • pixel 8-
  • термометър

Опцията ще е ексклузивна само за Pixel 8 Pro

Новият смартфон на Google ще има вграден термометър - 1

Само преди десетина дни Google представи нови Pixel смартфони в лицето на по-евтиния 7A и сгъваемия Fold. Въпреки това, основните устройства на компанията от осма серия, все още не са се появили на пазара и това вероятно ще се случи едва през тази есен. Подобно на другите Pixel смартфони, слуховете около новите модели също не спират и вероятно голяма част от тях ще се окажат верни.

Най-новата „клюка“ около Pixel 8 засяга добавянето на инфрачервен термометър, който ще може да измерва температурата на тялото ви или пък други повърхности. Тази функция ще бъде запазена само за Pro модела, а сензорът ще бъде разположен точно под светкавицата на гърба на смартфона. Вероятно подобна функция щеше да бъде много популярна преди няколко години в разгара на пандемията, но и в момента ще бъде още едно предимство пред останалите устройства на пазара.

В YouTube бе разпространено видео на което се вижда как работи новата функция, но не много изненадващо, клипът бе свален от платформата, която е собственост на Google. На практика, единственото, което е нужно е да приближите смартфона до челото си, без да го допирате и да активирате функцията от менюто. След няколко секунди смартфонът ще извибрира и ще покаже на екрана вашата температура.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АйТи

    3 4 Отговор
    Оказания ще дават ли на хората как и къде да си го пъхат?
  • 2 всеки

    3 3 Отговор
    телефон има термометър. Дори Нокия 3310. В батериите на телефоните има сензор за температурата на батерията. Оставяш телефона 15мин. без да го ползваш, после четеш сигнала от сензора и ето ти околната реална температура.
  • 3 Диджитал персонал документ

    4 3 Отговор
    кога телефона ще почне да определя дали може да излизаме
  • 4 Романов

    3 1 Отговор
    "Кромид" 19 продължава да ражда смешки
  • 5 Гошо

    2 1 Отговор
    Телефона ще струва над 3бона. Нормално е, в магазина да ви измерят дали нямате температура, щом си го купувате.
  • 6 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    1 0 Отговор
    А тирбушон, вилица и клечка за зъби очаквайте в следващия модел...