Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 12:48 1 303 0

Volkswagen ще доставя компоненти на Mahindra

  • vw-
  • volkswagen-
  • mahindra

Двете компании подписаха споразумение

Volkswagen ще доставя компоненти на Mahindra - 1

Volkswagen Group и Mahindra обявиха важно партньорство, насочено към използването на ключови електрически компоненти от отворената платформа за електрически превозни средства на германския автомобилен производител. В съвместно изявление компаниите разкриха споразумение за доставка, според което Mahindra ще използва конкретни компоненти на платформата, заедно с унифицираната батерийна клетка на Volkswagen, за собствената си електрическа платформа, известна като Inglo.

Забележително е, че Mahindra ще се превърне в първия външен партньор, който ще интегрира унифицираната клетка - авангардна технология, разработена от Volkswagen. Тази нова клетъчна технология, предназначена за използване в 80% от акумулаторните клетки на Volkswagen, се очаква да намали значително разходите. Предвижда се споразумението между двете структури да продължи "няколко години" и да обхване общ капацитет за съхранение на енергия от приблизително 50 гигаватчаса през целия си период на действие.

Освен това сътрудничеството се простира отвъд споразумението за доставка, като двете компании проучват допълнителни възможности за съвместни предприятия. Модулната платформа за електрически автомобили MEB на Volkswagen позиционира автомобилния производител като виден доставчик на електрически технологии и компоненти за други производители.

Това споразумение за доставка представлява важен етап за Volkswagen, като отбелязва първото по рода си за компанията. Същевременно то е в съответствие с по-широката стратегия на Volkswagen, очертана през септември миналата година, когато бяха инициирани дискусии с различни компании, включително азиатски производители, специализирани в производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Тези дискусии имаха за цел да проучат потенциалното сътрудничество за производство на автомобили, пригодени за европейския пазар, чрез партньорство с Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА