Last news in Fakti

2 Май, 2015 10:50 1 041 0

Непал отново се разлюля с 5 по Рихтер

  • непал-
  • разлюля-
  • 5 по рихтер

В страната, за да помогнат, пристигат американски хеликоптери с пехотинци и оборудване

Непал отново се разлюля с 5 по Рихтер - 1
Снимка: БТА

Земен трус с магнитуд 5 по Рихтер разлюля отново Непал. Това съобщи Геоложката служба на САЩ. Епицентърът е на 93 км северозападно от столицата Катманду, на дълбочина 10 км. Трусът е усетен в 11,20 ч. местно време, 5,35 ч. по Гринуич. Засега не са получени съобщения за пострадали и разрушения.

На 25 април Непал бе разлюлян от опустошително земетресение от 7,8 по Рихтер. Тогава епицентърът бе на 82 км северозападно от Катманду, последва серия от вторични трусове, най-силният от които с магнитуд 6,7.

По последни данни загиналите са 6621 души, а ранените 14 023.

Днес се очаква американски военни самолети, тежко оборудвани, да пристигнат в страната.  САЩ започва операция за справяне с последиците от незапомнения трус от 80 години насам, съобщи Ройтерс, позовавайки се на високопоставен американски военен.

По думите на бригаден генерал Пол Кенеди от Корпуса на морската пехота на САЩ шест военни самолета, включително два хеликоптера, ще пристигнат днес, заедно със сто морски пехотинци и подемна техника. По-рано през седмицата бе сключено споразумение между Непал и САЩ

Американските военни ще помогнат за управлението на постоянно увеличаващите се купища хуманитарни доставки, които се трупат на единственото международно летище в Непал, това в Катманду. Работещите там изпитват трудности да разпределят всички помощи, които пристигат от целия свят.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА