Last news in Fakti

3 Май, 2015 10:15 1 284 0

Телата на 50 алпинисти са открити в Непал

  • непал-
  • земетресение-
  • алпинисти

След среща с представители на непалските власти Китай обяви, че изпраща военни, за да помагат в разчистването на последствията от земетресението

Работещите в Непал спасители са открили телата на най-малко 50 погребани под лавина алпинисти, сред които има и чуждестранни граждани, съобщават световните медии.
Местните власти заявиха, че проливните дъждове и мъглата им са попречили да се доберат до този район. Спасителните операции продължават, защото се смята, че около 200 души се смятат за изчезнали в този регион.

Разрушителното земетресение от 7,8 по Рихтер се случи на 25 април в Непал. Оттогава продължават и вторичните трусове в региона.
Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Непал достигна  7040, а ранените 14397, предаде Си Ен Ен. Говорител на министерството на вътрешните работи на Непал каза, че е малко вероятно да бъдат открити оцелели хора.
Въпреки това спасително-издирвателните работи продължават. В неизвестност остават хиляди хора, в това число и около хиляда граждани от Европейския съюз.

Непалското правителство поднови призивите за финансова помощ от международната общност.
По оценка на ООН, 3 милиона души се нуждаят от храна, разрушени са 130 хиляди жилища и 24 хиляди души в момента живеят в импровизирани лагери.
Икономическото възстановяване на Непал ще отнеме години.

След среща с представители на непалските власти Китай обяви, че изпраща военни, за да помагат в разчистването на последствията от земетресението, съобщи "Синхуа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА