Last news in Fakti

3 Май, 2015 12:10 1 145 4

Урсула фон дер Лaйен: Единната армия на ЕС е дългосрочна цел

  • армия-
  • ес-
  • нато-
  • русия-
  • урсула фон дер лaйен-
  • урсула фон дер лaйен

Армията на ЕС е нужна, за да се намекне на Русия, че ние сериозно се отнасяме към защитата на ценностите на ЕС, заяви Жан-Клод Юнкер

Урсула фон дер Лaйен: Единната армия на ЕС е дългосрочна цел - 1
Снимка: АП/БТА

Създаването на единна армия на Европейския съюз си остава  дългосрочна цел, но от днес трябва да започнем да укрепваме  системата на сигурност на ЕС.
Това заяви министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер  Лaйен в интервю за в. "Билд ам зонтаг".
Тя не пропусна да отбележи, че и САЩ искат да видят европейските  си съюзници като силно звено вътре в НАТО.

Европейската армия си остава дългосрочна цел, чието постигане ще  видят моите деца. В момента става дума да се укрепва  последователно  Европейският отбранителен съюз, отбеляза Урсула  фон дер Лaйен. Според нея епидемията от Ебола и настъплението на  Ислямска държава срещу езидите показали, че Европа трябва да има  възможност бързо да реагира при криза.

Европейският отбранителен съюз (ЕОС) беше предложен през 2003 г. от Франция и Германия. Той има основна цел да укрепи системата за сигурност на ЕС.

В подкрепа на създаването на армия на ЕС се изказа и през март председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер.
Армията на ЕС е нужна, за да се намекне на Русия, че ние сериозно се отнасяме към защитата на ценностите на ЕС, заяви Жан-Клод Юнкер.
От своя страна Русия смята, че създаването на нова войскова структура на територията на Стария континент по-скоро е сигнал на провокация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кет

    2 0 Отговор
    Това трябва да стане час по-скоро. В момента USA се притеснява само, за позицията на Германия. Иначе вече щяхме да воюваме.
    Силната икономика на Германия и големият ресурс на Русия плаши Американците. Тяхната собствена армия няма ресурса и затова разчитат на вътрешни конфликти и подставени лица вътре в самите държави. По този начин контролират. И една европейска армия - отделна от НАТО, би била отлично решение...
  • 2 Истината боли

    1 0 Отговор
    За кой ли ще плаче Деска?

    НАТО и годемия брат USA или за единна Европа?!
  • 3 Цеко сифоня

    1 0 Отговор
    Аз съм с две ръце, за единна Европа.
    НАТО аут - USA - аут, да си контролират техния район.
    Така е честно.
  • 4 гоце

    0 1 Отговор
    едропейската армия ще е част от нато така че болшевиките пак ще останат с пръст в г.з