Last news in Fakti

5 Май, 2015 20:41 1 899 0

Австрия иска „пълно изясняване“ на аферата с БНД

  • австрия-
  • шпионаж-
  • бнд
Австрия иска „пълно изясняване“ на аферата с БНД - 1
Снимка: АП/БТА

Австрийското правителство ще започне разследване срещу неизвестен извършител заради аферата с германското разузнаване БНД, за което се предполага че е помагало на Агенцията за национална сигурност(АНС) на САЩ да събира данни за европейски фирми и политици.

Виенската прокуратура ще повдигне обвинение заради шпионска дейност, която е във вреда на Австрия. Това е заявила австрийският вътрешен министър г-жа Йохана Микл-Лайтнер пред телевизионното предаване „Фронтал 21“ на германската телевизия ZDF.

Основание за обвинението е параграф 256 от австрийския наказателен кодекс, според който такава дейност се наказва със затвор до 3 години.  

Йохана Микл-Лайтнер иска „пълно изясняване“ на случая, което може да се постигне по два начина: по пътя на правото и по „дипломатически път“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА