Last news in Fakti

20 Май, 2015 09:07 814 0

КНДР не пуска Бан Ки-мун в технопарк

  • бан ки-мун-
  • кндр
КНДР не пуска Бан Ки-мун в технопарк - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви на 20 май, че властите на КНДР са отменили негово планирано посещение в граничния град Кесонг, съобщава "Yonhap". Той не е получил никакво обяснение за отказа.

Бан Ки-мун е имал намерение да посети Кесонг на 21 май, за да се срещне с представители на южнокорейския бизнес и със севернокорейски работници за "снемане на напрежението между Северна Корея и Южна Корея."

Технологичният парк в Кесонг, който е съвместно предприятие на двете държави, започна работа през 2004 г. Там работят 55 000 граждани на КНДР, а той е основен източник на валута за страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА