Last news in Fakti

26 Май, 2015 09:37 958 5

Германски депутат: Руските граничари бяха груби

  • карл-георг велман-
  • русия-
  • депутат-
  • виза

Германският депутат от Християндемократическия съюз (ХДС) и председател на германо - украинската група за приятелство Карл-Георг Велман се оплака от грубото отношение на руските гранични служители.

Това става ясно от негово интервю за в. „Коммерсант“.

„Два часа и половина говорих с представители на граничните власти, но безуспешно. На няколко пъти дори ми повишиха тон и ми крещяха“, разкри германският депутат. Той разкри, че му било забранено до 2019 г. Бил му връчен документ и посъветван да се върне в Берлин със следващия полет.

Карл-Георг Велман бил принуден да изкара нощта в транзитната зона. На сутринта му върнали паспорта и го придружили до самолета за Германия. „С мен се отнасяха като престъпник“, обобщи депутата.

През май 2014 г. той е бил наблюдател на изборите в Украйна от страна на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Велман е имал договорена среща с председателя на комисията по международните въпроси на Съвета на федерацията.

Германският посланик в Москва е изпратил протестна нота в руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hgk

    1 0 Отговор
    Какво значи груби, нали не са го обидили отзад?
  • 2 Ь 7777

    2 0 Отговор
    А не бе...Швепс....
  • 3 pdf

    1 1 Отговор
    Този е и нахален. Добре, че не е потеглил към Сибир
  • 4 ярослав станчев

    1 1 Отговор
    А какво друго може да е очаквал.Да го настанят в 5 звезден хотел и да му предоставят скъпо платени компаньонки ли?Каквото повикало такова се обадило.Напълно нормален и очакван отговор на санкциите.Той този пак има късмет.Можеше да стане като със самолета на полския президент,Качински,през 2010 г.
  • 5 ищеш

    1 0 Отговор
    е кое е страното ..първо ес вуведе подобни санкции под диктатат на сащ
    ся ко са чудят и жалват

    квото повикало такова се обадило ,, ко си мисли ес че ще хака санкции на русия а еврогейските политици ще ходят на разходка до русия

    хаха идиотщина