Last news in Fakti

29 Май, 2015 14:32 714 0

Светослав Малинов: ЕК подценява бежанската вълна към България

  • светослав малинов-
  • ек-
  • бежанци-
  • българия-
  • ес

Европейската комисия наскоро обяви своето предложение за спешното преместване на 40 000 души от Италия и Гърция, които да бъдат разпределени в останалите държави членки на ЕС. Подобен план трябва да бъде подкрепен, защото е явно, че не може няколко държави, включително и България, да поемат почти целия бежански поток към Европа.

Това написа в официалния си профил във Фейсбук европейският депутат Светослав Малинов.

Инициативата на Комисията е изключително нужна, но за момента подценява бежанския наплив към България през последните години.

В предложените текстове се посочва, че страната ни трябва да приеме още няколкостотин бежанци от Италия и Гърция на своя територия през следващите 2 години. По време на предстоящите преговори в Съвета на ЕС България трябва още от самото начало да предяви позицията си, че водещ критерии за бъдещето преразпределение на хора към определена страна трябва да бъде броят на наличните мигранти, които са потърсили убежище в нея, а не основно икономическите и демографски критерии.

Въвеждането на обективен критерии ще предпази страната ни за в бъдеще, особено при регистрирането на допълнителен бежански натиск към България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: