Тема: Украйна

6 Юни, 2015 11:52 1 589 1

Обама: САЩ подкрепят суверенитета на Украйна

  • обама-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия
Обама: САЩ подкрепят суверенитета на Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

САЩ силно подкрепят суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Това е заявил американският президент Барак Обама в телефонен разговор с украинския си колега Петро Порошенко.  

Разговорът се е състоял преди Барак Обама да замине за срещата на Г-7 в Германия, където се очаква конфликтът в Украйна да бъде сред основните теми.

Още новини от Украйна

Обама и Порошенко отново поискаха Русия и подкрепяникте от нея сепаратисти в Донбас строго да спазват подписаните през февруари в Минск мирни споразумения.
Петро Порошенко обсъди ситуацията в Донбас и с германския канцлер Ангела Меркел в разговор по телефона в петък, предаде АП.

Украинският президент посочил, че Киев спазва Минските споразумения, като отбелязал, че ситуацията с режима на прекратяване на огъня се е изострила и липсва напредък по освобождаването на заложниците.
Украйна се надява на срещата си в Германия лидерите на Г-7 да демонстрират единство и решителна подкрепа за Украйна, така и програми за финансови помощи, заяви Петро Порошенко.

От своя страна американският военен министър Аштън Картър поиска повече военни учения в Европа. Според него икономическите санкции не дават нужния ефект на фона на ескалацията на напрежението в Донбас. Аштън Картър посочи, че Путин води политика, която позиционира Русия като противник на САЩ.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еееее

    1 0 Отговор
    аве ушат негър ..не разбра ли че в тоя раион командва путин..

    край на еднополюсния модел ..путин не го е.е от нато сащ или ес... духате супата ..не ви мина номера в украйна ....а крим е просто бонус за путин ..направихте му услуга хахахаа