Last news in Fakti

8 Юни, 2015 19:11 1 663 11

Г-7 заплаши Русия с евентуално затягане на санкциите

  • г7-
  • мерки-
  • русия

Това би станало при ескалиране на напрежението в Украйна

Г-7 заплаши Русия с евентуално затягане на санкциите - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерите на Г-7 взеха решени за затягане на мерките срещу Русия, в случай, че положението в Украйна се влоши, съобщи РБК.

Това стана по време на срещата на върха, която се провежда в Баварските Алпи.  Лидерите на седемте най-големи икономики в света заявиха солидарност пред лицето на това, което президентът на САЩ Барак Обама нарече „Руската агресия в Украйна“.

В изявление Ангела Меркел осъди анексирането на Крим от Русия и заяви, че при нужда мерките срещу Москва може да бъдат засилени.

В интервю пред ARD Меркел заяви, че в отношенията между Русия и  Запада все още има непреодолими бариери . Все пак тя призна, че Москва продължава да е партньор на Европа в решаването на някои международни проблеми като проблемите в Сирия и ядрената програма на Сирия.

Според външния министър на Русия Сергей Лавров „западните партньори са станали заложници на украинското правителство.“Според него Киев носи отговорност за ескалацията на военните действия в Донбас, точно преди срещата на върха на Г-7. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имуноглобулин

    0 0 Отговор
    Защоооо .....мълчи групата руски учени??!
  • 2 сссс

    0 0 Отговор
    колкото и да са напъвате еднополюсния модел свърши ..цял свят го проумя ...преглутнете го и тва е ..полвината свят ви стига на американския султан и англосаксонската клика
  • 3 Руди

    0 0 Отговор
    Съобщиха, че Путин го преместил в другия крачол и сега ще го търсят там враговете му! Що се излагате бе малоумници, нали ако го застъпят помиярите ще измрат до един, че в история няма да има кой да ги впише!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    В момента гледаме съвременен вариант на филма "Обсадата на Сталинград" с таэи раэлика,че Сталинград е цяла Русия,а обсаждащите са Цяла Европа , Северна Америка и част от най-мощните икономически държави в Аэия.3а жалост краят е предопределено трагичен:(

    Коментиран от #5

  • 5 Съни

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Оня-края на обсадата се знае....обсаждащите гризват дървото.А да спомена,че точно Азия+Южна Америка и половин Африка са със Русия-така че края е известен.А той е винаги такъв-англосаксите и квадратните глави бягат панически...

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съни":

    Имах предвид в Аэия икономическите колоси Ю.Корея и Япония.Раэбери-НА РУСИЯ Й ТРЯБВАТ БЕЛИ И ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ ДЪРЖАВИ КОИТО ДА КУПУВАТ СТОКИТЕ Й/НАЙ-ВЕЧЕ ПОЛЕЭНИТЕ ИЭКОПАЕМИ/,А НЕ ДЪРЖАВИ -КЛОШАРИ!...Колкото до русофилската ти еуфория-эабавна е донякъде,но се радвай че не живееш там:)

    Коментиран от #7

  • 7 Съни

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Защо ли подминаваш Китай,Виетнам,Индия,Лаос,Индонезия...??? Ако искаш да водиш дискусия-пиши реални неща.И ти разбери--най-много пари има в развиващи се икономики-държави клошари(според твойте думи).А да ме обвиняваш в русофилство е тъпо--просто много пътувам-даже и в Русия и виждам,че инфото изнесено у нас е меко казано лъжа-угодническа на запада...А за Япония и Ю.Корея икономиката им,в момента е в минус.Точно заради това,че са уж "колоси"--просто и те като САЩ въртят вече виртуални активи,които не хранят народа,а само банкерите.....

    Коментиран от #9

  • 8 999

    0 0 Отговор
    Ако искам да си дам обяснение защо сме на тоя хал прочитам два реда от написаното на ония с коня и разбирам че си заслужаваме съдбата. След като има такива кретени в държавата ни не е чудно, че тя загива.За сведение на подобни тъпомислители Русия е единствената държава в света която може да затвори границите да се изхранва и съществува без търговски обмен.Много повече е нужна Русия на Европа отколкото Европа на Русия и Меркел като е толкова бабаит защо не прекрати доставките на газ от Русия за да ги накаже, защото ако Русия спре януари месец газта за Европа тогава Европа ще види КОН БОБ ЯДЕЛИ.
  • 9 Григорий Цамблак

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Съни":

    А Северна Корея?
  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    къде са тролчетата да ни обяснят сега как целия свят виждал че руснаците не са намесени в донбас?
  • 11 сссс

    0 0 Отговор
    Европейският съюз е представен в Г8, но не може да е председателства или да е домакин на срещи ..вижте уикипедия

    смятай за каква неравнопоставеност говорим .. и формата г7 използва точно ес да налага санкции които са тотално в ъщърб само на европа ..достатъчно е че си изгуби руските огромни пазари и ги подари на азия и китай жалка картинка
Новини по държави: