9 Юли, 2015 13:10 1 487 2

Меркел в Белград: Строежът на стени не е решение

  • сърбия-
  • меркел-
  • ес-
  • бежанци

Строежът на стени не е решение на проблема с бежанския поток. Това заяви канцлера Ангела Меркел след разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Доскоро Италия и Гърция бяха основният избор за мигрантите, но през юни и юли ситуацията много се промени. Бежанците вече се ориентират да преминават през Балканите. И ние ще помогнем на тези страни. Това обеща пред Александър Вучич Меркел.

Тя отбеляза, че Унгария и Сърбия са засегнати от сегашната система за искане на убежище, която по думите ѝ вече не функционира.

Германският канцлер не пропусна да отбележи, че е въпрос на време Сърбия да отвори първите преговорни глави с ЕС.

От вътрешното министерство в Белград преброиха, че повече от 34 хил. души са поискали убежище от началото на годината. В понеделник парламентът в Будапеща даде зелена светлина на изграждането 175-километрова ограда по границата със Сърбия.

Темата за европейската интеграция и борбата с корупцията и организираната престъпност бяха основни и при визитата на Меркел в Албания. От Тирана започна нейната балканска обиколка, в която влиза и посещение в столицата на Босна и Херцеговина – Сараево.

В Тирана Меркел отбеляза положителните сигнали, които са били отправени при посещенията на сръбския премиер Александър Вучич в Тирана и на албанския премиер Рама в Белград.

Меркел не пропусна да намекне, че Албания трябва да извърши реформи в областите на правосъдието, борбата против организираната престъпност и корупцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    напротив решението е по висока стена и да се стреля на месо
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    То и стената В Израел не е решение ,ама е висока повече от 4 метра и стрелят .
Новини по държави: