Last news in Fakti

6 Август, 2015 11:59 745 3

Кери и Лавров съгласуваха резолюция за химическото оръжие в Сирия

  • сирия-
  • химическо оръжие-
  • джон кери-
  • сергей лавров
Кери и Лавров съгласуваха резолюция за химическото оръжие в Сирия - 1
Снимка: АП/БТА

Първите дипломати на САЩ и Русия Джон Кери и Сергей Лавров са съгласували резолюция на Съвета за сигурност на ООН за създаване на механизъм за разследване на случаите и откриване на виновните за използването в Сирия на химическо оръжие, съобщава Интерфакс.

Джон Кери и Сергей Лавров са се видели и разговаряли в столицата на Малайзия Куала Лумпур.

По този начин двамата политици са дали тласък на съгласувания документ да бъде приет още на насроченото за петък заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Преди две години Инспекторите на ООН потвърдиха, че в Сирия химическото оръжие е използвано в пет от седем проучени случая.

По тази причина новата резолюция има за цел да се създаде нарочен орган, който ясно да разследва и посочи виновните за използването на химическо оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 1 Отговор
    аре кери да си размърда мозъка по въпроса за тва че режат глави в сирия ... малко да позабрави за башар асад и теориите че ползва химическо оръжие поне за секунда .. много им е жал на сащ ако ликвидират с химическо уръжие главорези
  • 2 сссс

    1 0 Отговор
    аре лавров да си размърда мозъка по въпроса за тва че режат глави в сирия ... малко да позабрави за башар асад и теориите че ползва химическо оръжие поне за секунда .. много им е жал на русия ако ликвидират с химическо уръжие главорези
    рублата пада надника на руските трололизачи също и те беснеят хахаха
  • 3 ссс

    0 0 Отговор
    размурдал си го е .. и за тва на пук на ислямистите сащ подкрепя башар

    американските тролове бесни