Last news in Fakti

3 Септември, 2015 14:02 1 882 2

Виктор Орбан: Бежанците не са проблем на Европа, а проблем на Германия

  • виктор орбан-
  • бежанците-
  • европа

Унгарският премиер заяви, че бежанската вълна застрашава християнските корени на европейската култура

Виктор Орбан: Бежанците не са проблем на Европа, а проблем на Германия - 1
Снимка: БТА/AP


„Бежанците не са проблем на Европа, те са проблем  на Германия.“ Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от „Ню Йорк Таймс“.

По време на изказване в Брюксел той обяви, че унгарският парламент придвижва  нови мерки, „които да създадат нова правна ситуация по границите, която да е по-стриктна, от колкото е била“.

Орбан потвърди намерението на правителството да изпрати военни, които да охраняват  унгарските граници и най-вече тези със Сърбия, от които идва най-големия поток от бежанци.
„Това не е проблем на Европа, това е проблем на Германия. Никой от бежанците не иска да остане в Унгария. Всички биха искали да стигнат до Германия. Хората искат от нас да овладеем ситуацията и да защитим нашите граници. Това е важно, защото европейската култура има християнски корени. Европа трябва да защити тези ценности.“, допълни Орбан.

Само през тази година през територията на Унгария са преминали повече от 160 000 имигранти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Juliy

    0 1 Отговор
    Орбан е един популист и с нищо не се различава примерно от Мусолини.Такива политици са вредни.
  • 2 стоп на ислямизма

    1 0 Отговор
    Орбан казва истината а разни меркели и оланди се държат популистки.Като се дотътрят тези ислямисти в Европа кой ще ги храни?Хубаво е да говориш общи приказки за хуманизъм,но като ти качат на главата тези хуманоиди живеещи в 15 век които си бият кратуните по 5 пъти на ден в килимчето ще видим дали ще говориш така.
Новини по държави: