Last news in Fakti

7 Септември, 2015 00:30 1 093 6

Премиерът на Финландия дава къщата си на бежанци

  • финландия-
  • премиерът-
  • бежанци

Той призова за намиране на общо решение на проблема в Европа

Премиерът на Финландия дава къщата си на бежанци - 1
Снимка: AP/БТА

Финландският премиер Юха Сипиля заяви, че е готов да отстъпи своя дом в северната част на страната на бежанци от Близкия изток. съобщи Дейли Мейл.

Преди да стане премиер Сипиля е работил като директор на телкомуникационна компания и се радва на значително състояние. Той има къща в Хелзинки, а в момента обитава правителствената резиденция. За това и неговия дом в град Кемпеле в момента не му е нужен.

Сипиля призова всички лидери в ЕС да подкрепят един общ план за справяне с бежанската криза.

„Всички трябва да се погледнем в огледалото и да се запитаме как можем да помогнем.“, заяви премиерът.

През тази седмица правителството на Финландия удвои броя на бежанците, които страната може да приеме през тази година на 30 000, в сравнение с 3600 през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Брейвик, Брейвик, айде излизай по-бързо, че много работа те чака.
    И при нас е така. Първо трябва да се изтрепят няколко стотин продажни българи - политици, тогава да мислим за прекия враг.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    "През тази седмица правителството на Финландия удвои броя на бежанците, които страната може да приеме през тази година на 30 000, в сравнение с 3600 през миналата година".

    Някаква нова математика ли има, от кога 3600х2 прави 30 000?
    Както и да е, извратения пацифизъм и хуманизъм, ще изиграят лоша шега на Европа. Тези щяха да са бежанци ако бягаха от Сирия в съседните държави, а не с претенциите да са точно в Германия и Австрия!
  • 3 цивилизация

    0 0 Отговор
    Да пРиемаш хора без документи на своя територия, без документи не е много разумно,защото ако това бяха хора, които искат да се развиват в Европа, щяха да носят всякакви документи за завършено образование за да може да се реализират. Явно е че идват за помощи и затова отиват към Германия. А ако просто не са ходили на училище защото има и такива случаи, как ще накараш човек, който не може да пише на своя език - да научи нашия. Не живеем в цивилизован свят за да се показваме като изключителни хоманисти, все пак пРеди всичко трябва да гарантиращ спокойствието на своя народ. Живеем в свят, в които човечността се наказва. Мисля че събитията на остров Лесбос и на Унгарската гара го доказват, ако бяха толкова нуждаещи се едва ли щяха да хвърлят водата и храната която им дават.
  • 4 Ралин

    1 0 Отговор
    Докъде може да стигне политическия популизъм? Ами той да предостави и съпругата си под наем или безвъзмездно...
    Ще го изберат пак.
  • 5 керо

    0 0 Отговор
    Иска да си прави харем от бежанки бе, оставете човека!
  • 6 lock

    0 0 Отговор
    дал къщата на баба си в долно уйно да си прави PR
Новини по държави: