Last news in Fakti

9 Септември, 2015 11:13 3 646 7

Техеран даде въздушен коридор за хуманитарните полети на Русия

  • русия-
  • иран-
  • сирия-
  • полети-
  • хуманитарна помощ

Ясно е, че с решения 782 от 2011 г. и 420 от 2012 г. на Съвета на ЕС, ЕС налага ограничения по отношение на доставките на определен вид стоки и услуги

Техеран няма да пречи на полетите на руските самолети с хуманитарна помощ за Сирия, заявиха за Интерфакс от руското посолство в Иран.

Днес дипломатическата мисия получи разрешение за преминаването през иранското въздушно пространство на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия, заяви пресаташето на руското посолство в Техеран Максим Суслов.

За да бъдат пропускани руски самолети с помощ за Сирия, руската страна трябва да позволи товарите да бъдат проверявани на българско летище. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов в отговор на поисканото от България обяснение защо страната ни не е пропуснала руски самолети.От думите му стана ясно, че България още не е получила официално запитване защо страната ни не е допуснала самолетите.

"Ясно е, че с решения 782 от 2011 г. и 420 от 2012 г. на Съвета на ЕС, ЕС налага ограничения по отношение на доставките на определен вид стоки и услуги. Всяка една от държавите-членки е длъжна да изпълнява тези решения и когато има достатъчна информация, която ни дава основание да смятаме, че има разминаване между заявената цел на полетите и реалната доставка, това означава, че не сме издали решение поради тази причина", заяви Митов и увери, че България има капацитета да проверява за подобни разминавания.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 1 Отговор
    по важното е кое в случая!! Че дупедавците ни клякат в угода на господарят си, както по времемто на комунистите!!! Няма значение кой ще е господарят!! Важни са дупедавците!!! Нека да прииждат бежанците!!! Заслужаваме си ги
  • 2 Демек

    2 1 Отговор
    Ние не подпомагаме режима в Сирия, като по този начин подпомагаме ислямистите да режат повече глави, нали така се получава? Браво, българи, браво юнаци! Браво, Митов! Ти и твоето аверче военния министър направихте толкова поразии, че десетилетия Бг ще трябва да си оправя отношенията с наши изконни приятелски държави.
  • 3 раптор

    0 2 Отговор
    Сега остава и Ирак да позволят и проблемите с доставката ще са решени... Но с Ирак нещата не са много ясни.
  • 4 Орджоникидзе

    2 0 Отговор
    За какво им е на руснаците България когато по им е направо през Черно море.
  • 5 Той

    0 0 Отговор
    Защото Турция, като НАТО-вска страна няма да им даде коридор, както и стана. Минават през Иран.
  • 6 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор
    Че Митов е американски назначенец, всички знаем. Че предста влява само и единствено Щатите - също. Но че може да представи такова абсурдно искане за транзитен въздушен коридор- това вече е извън всякакви нормални възприятия. Нека обясни на тези , КОИТО МУ КАЗВАТ КАКВО ДА КАЖЕ, че такова животно- проверка при транзитен въздушен коридор няма. Или телефонът му е само със слушалка?
    А иначе последствия за него може и да няма. Последствията са за нас БЪЛГАРИТЕ! Въобще последствията от неговото пребиваване на тоя пост в България ние Българите има дълго да ги страдаме и изплащаме! Възмездието обаче идва рано или късно!Заради такива като него сме най- бедната държава в Европа!Продажници без собствена мисъл,които в името на това ,да се "докарат" пред господарите си ,съсипват държавата , която би трябвало да им е Родина!
  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор
    Венци голяма карта си изпраскал. Направо изби рибата.