Last news in Fakti

11 Септември, 2015 08:59 1 334 15

САЩ се надява, че помощта на Русия в Сирия ще помогне в борбата с ИД

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Това бе заявено от говорителя на Белия дом

САЩ се надява, че помощта на Русия в Сирия ще помогне в борбата с ИД - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ се надява, че помощта, която Русия доставя на Сирия ще помогне в битката с организацията Ислямска държава и няма да съдейства за задълбочаване на конфликта.

Това бе заявено от говорителя на Белия дом Джош Ърнест, цитиран от РИА Новости.

„Надяваме се, че Русия ще намери способ да играе конструктивна роля.“, заяви Ърнест.

Той припомни още, че Вашингтон се противопоставя на укрепването на режима на сирийския президент Башар Асад.  Представителят на Белия дом заяви, че по време на диалог между външният министър на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери, Кери е признал, че единственият начин за намиране на решение на ситуацията е политическият диалог. Кери обаче подчертава, че пред САЩ все още има въпроси относно действията на Русия в Сирия.

Все пак според Белия дом най-конструктивния вариант към този момент е прекратяването на подкрепата на Русия към режима на Асад.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 0 Отговор
    Какво означава това?
    САЩ са склонни вевче и да приемат Башар Асад подкрепян от Русия, само и само джинът да бъде върнат в бутилката !! Джинът , който е бил същзник на САЩ - ислямска Държава!!!!
  • 2 Vola

    0 0 Отговор
    Изглежда ми много логично, ако разсъждаваме така: Русия се отдръпва от Асад => Асад е заловен и убит по зрелищен начин от "съпротивата" или от ИД (все едно) => ИД превзема цяла Сирия, изнасилва когото може, след което подлага на заколение цялото население => Бежанската вълна се увеличава многократно и Европа се задъхва от хаос, имигранти и престъпност =>Още една държава отива в историята като Либия, Ирак и т.н. => САЩ са доволни, че целият свят е в хаос, а те отново играят ролята на остров на спокойствието и долара продължава (още известно време) да господства => американската икономика е спасена от задаващия се пореден колапс. Изводът - само щатите печелят...
  • 3 Моля

    0 0 Отговор
    Вижте "Снимките, които никога няма да забравим" от DW (в дясно на първата страница на новините на Заплата). Това е истинското лице на нашите "братя" от САЩ. Без коментар...
  • 4 сссссссссс

    0 0 Отговор
    от 3 г обяснявам на американските тролове че който е тругнал срещу рисия никога не е успявал ..клекнахте вече американските башибузуци дойде ви акъла в главата
  • 5 ссссссссъсс камм

    0 0 Отговор
    пак изгубиха по точки сащ

    създадаха франкенщайна идл за да съборят башар асад и д амахнат базите на русия в сирия ..

    резултатът на бял кон путин строи нова втора база в сирия и башар асад е още на власт ... хахахахаха голям цирк

    нещо като крим в укайна дето пак загубиха по точки

    американските тролове бесни ....

    Коментиран от #7

  • 6 радка пиратка

    0 0 Отговор
    да тв ане им е вече едно време д апраят какво то си искат и да си свалят правителства които са им неудобни

    от 4 г насам вече е двуполюсен света и като гледам руския полюс печели за сега световните битки в политиката

    дето се вика намериха си майстора сащ
  • 7 шлемник байкалски

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ссссссссъсс камм":

    Още един не предвиден харч за отънелия джоб на Путин !Добрите играчи виждат играта много ходове на пред! Путин няма полезен ход!Или трябва да харчи пари за бази и воинички с ИД или губи Асад като стратегически съюзник!Ако си спомняте делата с/у Луканов ,НРБ беше давала пари на разни такива "братски "народи от който после нищо не видяхме!!!
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    путин ,реши да се мери със запада и прати армия в сирия.руснаците не могат да се оправят със собствената си територия където има подобна на ил организация от десетки години,но ще помагат на другите :)!как ми прилича на соца дето нямахме ток и кремвиши ,но помагахме на никарагуа или мозамбик да се оправят!освен че ще останат бая руски майки без синове и че ще падне още руската заплата и пенсия ,друго путин няма да постигне,а запада и с него и без него ще се справи с ил!

    Коментиран от #9

  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Деске ма то да словоблудстваш не е наука. Я кажи сега щом в Сирия Русия и сащ са противници, и РУСИЯ ПОДКРЕПЯ ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЧИЯ СТРАНА СА САЩ. Как така развитият и богат запад разрушава държави със светско управление и създава шериати. Защо всички бежанци в европа днес се наричат сирийски като по-голямата част бягат от тунис, либия, египет, ирак, афганистан и от цяла Африка.

    Кого заблуждаваш. Нали вместо да изгадите демократична България продадохте Родината на окупаторите колонизатори и дори и африканските бежанци я заобикалят.

    Коментиран от #10

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    байко,запада не разруши сирия ,а напротив опитва се да помага на милионите сириици избягали от конфликта.в сирия и преди това в либия избухнаха антидржавни протести и има граждански войни,а в сирия запада не се намеси за да не подкрепя индиректно ислямистите които бяха част от сирииската опозиция.след като обаче се създаде ид се вижда ,че трябва да се намеси нато ,което и се случва,а руснаците се набутват и те в киреча за да покажат, че са фактор в световната политика,но нито имат ресурси за това нито военни възможности,което ще доведе до поредното руско политическо и военно фяско!
    родината ,байко е продадена на руски агенти далеч преди да е имал някой друг достъп до нейните ресурси,отвори класацията на най-богатите българи и ще видиш, че там са все герой с руското знаме под костюма,та заради това и сме на този хал.ако ни бяха купили американците както купиха ,гърци,поляци ,чехи или румънци до сега да бяхме забравили за мизерията ,но докато тук най маститите бизнесмени са сина на кмета на правец или офицерите от база тихина ,не чакай нищо хубаво,а просто гледай руската мизерия,кал и мутри и ги сравняваи с нашето тук!

    Коментиран от #13, #15

  • 11 радка пиратка

    0 0 Отговор
    сащ вместо да извадят очите на путин му изписаха вежидете

    1. вместо да махнат руските бази от крим украйна ...путин прави военнн парад в крим и е част от руската федерация

    2. вместо да съборят башар асад и д амахнат руската база от сирия ...резултат путин прави втора база хахаха

    ето пример как когато русия е зад гърбъ ти не може нокой да те пипне щом башар асад издаржа срещу ислямска държава със руската военна подкрепа


    ся да видим щатите как макар да станат за резил ще се присъединят към русия за унищожаването на идл щотот света гледа иначе излиза че подкрепят идл - шах и мат

    путин си изигра картите ама като пич хахаха

    американските тролове бесни ... съскат направо

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "радка пиратка":

    Радке...с акъл на пиратка:)Ще ти припомна една мъдра истина:"Не е въпросът да си хванеш готино маце,а КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ ГО ЗАДЪРЖИШ!"Същото е и с Русия-имаше Соц. лагер,имаше Куба/най-ценната въэможна база на света/...е и?!И понеже знам че асимилираш бавно,ще ти и пиша бавно-РУСИЯ...НЯМА...ИКОНОМИЧЕСКИ ПОТЕНЦИАЛ...ЗА АДЕКВАТНИ ДЕЙСТВИЯ...СПРЯМО МОГЪЩИЯ ЗАПАД!И по-важното-НИКОГА НЯМА ДА ИМА,ЗАЩОТО ЕВРОПА И АМЕРИКА НЯМА ДА НОПУСНАТ ТОВА!Може да дрънка оръжия,да играе казачок,да прави военни паради но...ден до пладне.
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Трави, седи гледай мача между руснацие и ИД и после ела пак дани пазправяш кой какво може и кой какво прави за сирийския народ.

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    точно така да видим,но както се случва обикновенно все аз излизам прав!
  • 15 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Ех колко удобно и лъзгаво си го написала,Деси.Как лесно и тарикатски завъртя фурнаджийската лопата,а?!?!
    Избухнали антидържавни протести в Либия,създала се ИД.Ей тъй,от нищото викаш,а??Хоп почваме да протестираме и айде пак,хоп направихме ИД.Е,естествено с незначителната помощ,в размер на няколко милиарда долара,дошла от радетелите за свобода и демокрация САЩ.Той и Осама Бин Ладен така от нищото се появи,нали???И докато не правеше нищо срещу създателите си беше удобен,ама като бикна двете кули стана враг номер 1.
    И сега бай руснак като отиде да помага на сирийците срещу ИД седим гузно и не знаем какво да коментираме,а ко ши кайш???
    Уж казваш,че НАТО помага на Сирия срещу ИД,а на практика излиза,че от помощта няма файда.Щото Асад с тяхна помощ пак загуби половината държава.Голяма помощ,няма що.