Тема: Украйна

11 Септември, 2015 16:42 1 659 4

Украйна и Словакия се противопоставиха на "Северен поток - 2"

  • украйна-
  • словакия-
  • северен поток

Това беше обявено от премиерите на двете страни

Украйна и Словакия се противопоставиха на "Северен поток - 2" - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерите на Украйна и Словакия се противопоставиха на газопровода Северен поток - 2, съобщи kmu.gov.ua.

Това стана ясно след вчерашните преговори в Братислава, в които участваха Арсений Яценюк и Роберт Фицо.

Още новини от Украйна

„Изведнъж се появява съобщението, че от „Газпром“ са подписали договор за нови тръби от „Северен поток“ с някои западни държави от ЕС. Ще се изразя малко по-експресивно: направиха ни на глупаци. От месеци в Европейския съвет се говори как Украйна трябва да остане транзитна страна за преноса на газ, за да й се помогне през трудните зимни месеци “, заяви премиерът на Словакия Роберт Фицо. 

„За Украйна строителството означава изключване на страната от транзитните доставки в Европейския съюз. Второ, загуба на 2 милиарда евро приходи, които ние получаваме за доставките в ЕС.“,заяви украинският премиер Арсений Яценюк.

Северен поток -2 трябва да свърже Русия и Германия с две тръби по дъното на Балтийско море, които да пренасят 55 млрд. куб. метра природен газ годишно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Марионетките от киев отново се подчиняват на терористите от вашингтон и се месят където не им е работа. Малоумна работа подчинена на терористичната пропаганда за създаване на психоза.
    Отново сащ организират интриги за тероризиране на европа.

    Коментиран от #2

  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Ти глупак ли си или пишеш каквото ти кажат! Тук става въпрос за ПАРИ!
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    хойо,на 10.Ноември гласувахме за демокрацията и ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ КЪДЕТО И КОГАТО ПОИСКА!-стига да има разумни предложения,а не като твоите:)И понеже хал хабер си нямаш какво е Украйна,ще ти кажа:ТОВА Е ЖИТНИЦАТА НА ЕВРОПА!!!И обърнем ли й гръб,лишим ли я от привилегията да транзитира съветския газ,тя ще падне под "съветско"!И кво правим после?!Ами ЖИТНИЦАТА СТАВА СЪВЕТСКА и ТЯ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА НА ХЛЯБА,КАКТО ИСКА ДА ПРАВИ И С ГАЗТА:)...Е няма стане ...:)
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Ха-ха, гладна кокошка просо сънува! Само продавача и купувача имат правота да определят от къде ще им минава стоката и щом и на едните и на другите не им е изгодно да хранят Украйна- да го духат украинците -пазарна икономика, братя!

    Много ясно, че щом става въпрос за пари и вече няма какво да изсмучат от там, щото богатият район Донбас не е украински, западняците ще им го забият от зад и марионетния премиер е учуден. Типично!

    А ти конски, щом толкова те е грижа за украинците,вземи да им пращаш помощи, що и ние да плащаме по-скъп газ само и само да има и за тях лапачка?
Новини по държави: