13 Септември, 2015 15:25 13 185 40

Мюнхен е пред колапс от бежанците

  • мюнхен-
  • бежанци-
  • германия-
  • бавария

Александър Добринт заклейми пълния провал на ЕС, който според него не успява да контролира външните си граници и да спре наплива от мигранти

Мюнхен е пред колапс от бежанците - 1
Снимка: АП/БТА

Германският град Мюнхен се намира на границата на колапса заради несекващия поток от бежанци, пише в. „Билд“. От полицията са съобщили, че само за миналия ден на основната гара в столицата на провинция Бавария са пристигнали 12 200 души, а потокът от бежанци продължавал и в тази минута.

Властите вече предупредиха, че очакват през уикенда да пристигнат близо 40 000 души, което е два пъти повече спрямо седмица по-рано. Властите вече обмислят възможността да настаняват бежанците в спортните помещения на територията на олимпийския парк.

„Не е ясно как ще се справим“, заяви представителят на местната власт Кристоф Хиленбранд. Още преди седмица той предупреждава, че Мюнхен се намира на границата на своите възможности.

В района гарата са изградени полеви медицински и полицейски пунктове, които първи поемат пристигащите. На тях им помагат доброволци. Много от бежанците са болни заради срива на здравната система в Сирия, предизвикан от бушуващата гражданска война или са се простудили по дългия път до Германия.

Междувременно редица политици призоваха да се вземат мерки да се спре бежанския поток. Властите в Мекленбург – Предна Померания вече се обявиха за „намаляване на безконтролния приток на бежанци“. Много по-остър беше председателят на Християн-социален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер, който в интервю за сп. „Шпигел“ определи решението на канцлера Ангела Меркел да отвори границите за бежанците като грешка. Бавария приема около две трети от пристигащите бежанци.

Германският министър на транспорта Александър Добринт заклейми пълния провал на ЕС, който според него не успява да контролира външните си граници и да спре наплива от мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 usa хлебарката

    4 0 Отговор
    хаха ето до какво доведе слугинажа на меркел към сащ..меркел беше до тука

    от тук нататака всички са с путин гаранция и анти сащ помнете ми думата
  • 2 999

    5 0 Отговор
    Ония с коня пак ще ръси простотии в защита на мекеретата от САЩ които запалиха света за да си прикриват фалиралата измислена държава.
  • 3 руска ролетка

    5 0 Отговор
    не беше л иточно там вчерашният митинг с плакати ,,добре сте дошли бежанци ,, хахахаха

    мерекел ако не подаде оставка май ще я обесят като садам хусеин и дай боже барак хусеин обама
  • 4 европейски американец

    4 0 Отговор
    за меркел остана последния ход в играта на руска ролетка
  • 5 хрущял

    3 0 Отговор
    Е, нали уж бяха "добре дошли"??? Нещо май немците обърнаха палачинката!
  • 6 Курец

    4 0 Отговор
    Еврогейовете продадоха европа!Наздраве!
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Няма безплатен обяд
  • 8 аз

    4 0 Отговор
    всички слушат чифутите, от там са парите и заповедите от как свят светува!
  • 9 Борис Цветков

    3 0 Отговор
    МЕРКЕЛ ХИТЛЕРОВА РОТШИЛОВА СЛЕДВА ДУМИТЕ НА далечния си дядо РОТШИЛД ....'' ЩЕ ДЪРЖИМ ВЛАСТТА ДОКАТО НИ ОБЕСЯТ'',което важи за АМЕРИКА и почти ЦЯЛА ЕВРОПА.
  • 10 истина една

    6 0 Отговор
    Това беше целта на Америка да съсипе Европа честито на всички продажници честито Бойко спечелихте
  • 11 Борис Цветков

    4 0 Отговор
    Не се притеснявайте.Това са мигранти минават и заминават.След няколко години ще започне нова вълна към БЪЛГАРИЯ само,че новите бежанци ще бъдат богатите западно европейци....
  • 12 нов българин

    3 0 Отговор
    нека,нека нали пратиха онези надрусаните с автобуси да ги канят от нашата граница с "добре дошли" и да събарят оградата-хак да ви
  • 13 мирослав

    5 0 Отговор
    Меркел сама си написа смъртната присъда,то беше ясно от самото начало няма държава която може да се справи с такова мащабно преселение.Скоро ще започне да се разпада и ЕС,както е казано
    ''орташкия кокал и кучетата не го ядат''
  • 14

    2 0 Отговор
    Браво пичове, много точни коментари, съгласен съм с всички......
  • 15 332

    3 0 Отговор
    На работещите турци в Германия ще им се е... м...та. На едно турско работно място ще назначат двама пришълци. Ще има големи боеве помежду им.
  • 16 хелмут

    0 1 Отговор
    русия иска да съсипе евросъюза,за да наложи сатанинските си комунистически виждания създадени от черните масони(комунисти)да присвои собствеността на хората под предтекст ,че собственоста е обща.Не забравяйте,че комунизмът е създаден от еврейското лоби именно на Ротшилд,под перото на другия еврин,карл марксс неговото налудничево писание Капиталът

    Коментиран от #18

  • 17 123

    4 0 Отговор
    Германия в паника,вече не се чуват аплодисменти по гарите,видяха какво представляват така наречените бежанци---искат да амкат социални помощи ,като нормални цигани...
  • 18 999

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "хелмут":

    А бе ти на какво си.
  • 19 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    ес е достатъчно силен да се справи с бежанския проблем ,колкото и да е неприятно за путиновите тролове!да,ще има напрежение ,но ще се справят немците ,дори и цяла сирия да се изсипе в ес.в сащ ежегодно влизат милиони от целия свят ,но системата ги вкарва в норми и това е от поне 200 години,европа също ще се справи с проблeма и ще излезне по-силна .

    Коментиран от #31

  • 20 Десислав Димитров

    2 0 Отговор
    не беше ли точно там вчерашният митинг с плакати ,,добре сте дошли бежанци ,, хахахаха

    мерекел ако не подаде оставка май ще я обесят като садам хусеин и дай боже барак хусеин обама

    Коментиран от #30

  • 21 диан

    1 0 Отговор
    ние преди стреляхме по границата
    сега каква е играта
    че не искаме?

    Коментиран от #29

  • 22 вермахт

    2 0 Отговор
    Германия стана суперсила и ЦРУ организира екскурзията на бежанците и купи Меркел.
    Меркел е американски агент, със сигурност. И преди е имало конфликти и то много по големи, но такова преселение на народите не е имало сигурно от 2000 години.
    Жалко за хубавата Германия, която си беше Рай. Най лошото е, че ние българите ще сме все по нежелани там, дори да търсим работа, а не социални помощи.
  • 23 коста

    0 0 Отговор
    ей,той хитлер пак ще дойде.Нали се сещате,че трябва да има някаква криза,за да дойде.Ето ви я...
  • 24 DISSCH

    0 1 Отговор
    Живея в Германия, и с възхищение гледам как с каква грижа и внимание немците се отнасят към чужденците. Всички са много загрижени и ги възприемат като хора в нужда. Чак малко се отчайвам като гледам както чета мненията в Бг и коментарите долу, ние сме безвъзвратно морално изостанали. Никаква реална мисъл или загриженост за човека, само суеверия и страхове. Европа е това защото е хуманна, а ние сме това защото сме ориенталци - за война все сме бабайти, но за помощ все се ослушваме.
    Тук няма страх, хората са притеснени как да настанят и помогнат на всички тези хора.
    Ама много ми е интересно когато САЩ ги нямаше кой ни беше виновен тогава?

    Коментиран от #37, #39

  • 25 копеле

    1 0 Отговор
    Всичко води до появата на новия Адолф
  • 26 DISSCH

    0 0 Отговор
    Мюнхен не е пред колапс, на града нищо си му няма, просто не могат да настанят всички. Сега говорят с другите провинции да и направо ги препращат за да могат всички да са в човешки условия.
    Статията отразява мнението на журналиста и съответно неговите страхове, и естествено има малко общо с реалността. Журналистиката в Бг не е факти, а мнения и емоции.
  • 27 656

    0 0 Отговор
    Да хващат калашниците да стават партизани и да бранят родините си, това са изменници. Какво са ми хукнали из Европа, след време ще има гора от джамии а християните ще скланят глава защото ще ги е страх от бомбени атентати. Навремето християнството е било най силно но сега идва обрат....ако сме толкова толерантни, май ще падаме на колене. Аллах няма да бъде спрян вече до Виена а ще завземе цяла Европа, не го ли осъзнават политиците бе
  • 28 ха

    1 0 Отговор
    Меркел си би дузпата в политиката сама!Харакири...
  • 29 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "диан":

    преди стреляхме по българите дето бягаха от българия ,а бягащи към нас нямаше.дано си открил разликата!
  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Десислав Димитров":

    меркел я преизбраха скоро,явно си доста далеч от реалността.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "само трепане":

    ха,ха,ха....винаги стигаме до тук,демек прост съм и няма кво да кажа по същество!
  • 33 Киро

    1 0 Отговор
    Скоро ще гледаш и с възхищение ностроящите се джамии и тичашите момичета в училищата, облечени в бурки, спокойно!

    Като ви засмучат социалната система още повече ще се възхитиш, а когато почнат да придумват местните да приемат исляма - направо ще изпаднеш в възхитителен делириум!

    Като започнете белите да не можете да влизате в цели квартали, когато сганта почне да реве за права, но без да работи, когато разрешите да се спазват и исямските им закони, оууу, тогава най-"извисените" само ще се възхитят! Не някакви си българи...

    Не било реално това, така ли?

    Да те изпратя на една екскурзийка до Париж или Лондон?

    Вие, господине, нямате никаква допирателна точка с реалността и елементарното разсъждение, дори само от просто наблюдение!

    Слепец, който казва на виждащите, как не виждат!

    Само, че това мнение не се споделя само от централна и източна Евтопа, а и от повечето хора на запад, които засега си мълчат, да не би да изглеждат нетолерантни, но много скоро ще ги видите на улицата!
  • 34 Киро

    1 0 Отговор
    Последния ми коментар е към коментар 24.
  • 35 МАК

    1 0 Отговор
    От кое време им разправяме за циганите, ама те не вярват. Е сега ще повярват, ама късно е либе за китка. Малоумните политики на ЕС, които си мислят, че живеят в рая. Не сме могли да си защитим външните граници. А сетихте се, че имате външни граници. И сега как щели сме да се оправим. Ми съберете се и мислете, ама правилно. Между временно ония вече имат изисквания, че им се накърнявали религиозните права, когато момичета без да имат нищо по главата им поднасяли храна. Тия не бягат от война, тия носят война.
  • 36 Кирил И Методи

    2 0 Отговор
    Коментара на адаша е напълно прав, явно нямаш впечатления и наблюдения за реалноста. Иди в северна БГ, Видинско, Разградско, Търговище..... Пълно, ама пълно с бежанци, ама досущ същите като тея къде пристигат в Германия. Отиди в някоя голяма регионална болница, Сливен, Ямбол, Пловдив, да видиш тогава по 30 - 40 м...ла висящи и чакащи за всичко, обляечени като клошари, мърляви, миризливи,развъждащи се като улични кучета, без задължения и гарантирано неграмотни, дотолкова доколкото и да не знаят какво е рожден ден, ЕГН, незнаещи и имената на дузината си псета, ВЪЗПОЛЗВАЩИ се от толерантноста на европейската ни социлна система. Същите тези който нищо не работят, нищо не плащат, вземат кредити без да връщат, без постоянни адресни регистрации, с редовни БГ документи и шофьорски книжки. Същите получават детски помощи, социални помощи за отопление е др. 95% от същите са пенсионери по болест, инвалиди, слепци и тн множество други подобни недоказуеми заболявания, даващи им ТЕЛК-ови решения, осигуряваща песнсиика доживот. Щото по Живково време е имало толерантност разбираш ли, сети се колко са м...лите сега, и колко са били тогава!
    Имаш предвид че 90/95 % от преселниците са именно гореописаните хора в нужда. Да има изключения, но те са малко........ Що бягат точно в най богатата държава, с най- толерантна политика и социални помощи?
  • 37 гост 1

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "DISSCH":

    Скоро искаш да пишеш за Европа в минало време ли..."колко хуманна е била" ...май, май ! №33 ти го каза, да...сигурно за сега се справят но, говорим за няколко десетки хиляди а, само в Либия имат готовност от 800 до 1 милион имигранти да преминат към Европа !? Даваш ли си сметка за какво "спокойствие" апелираш ...? Случва се масивна инвазия към Европейският континент от Африка Арабският п-в, Афганистан и Пакистан !
  • 38 999

    1 0 Отговор
    Пак повтарям ,че Европа ако не спре тази инвазия след 30г Европа да се готви за нов Европейски джихат и нови племенни воини а България вече е заминала сигурно ще се казва М...сария и ще останат децата на ония с коня и на деси да плачат за великият капитализъм на бате Боко тиквата.
  • 39 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "DISSCH":

    На глупавите не трябва да се дава да се изказват
    Немците в началото подкрепят Хитлер и му се радват и възхищават и го обгрижват , ама след 1945г. не искат да чуят за него направо ги връща в първи клас и сега ще стане така от много толеранс ще ядът к*.. на Хасан... тъпи и надмени Германци накрая винаги го лапат... мижетурки
  • 40 mediator37

    0 0 Отговор
    За половин година милите пришълци така ще осерат и опикаят подредената Германия, че вместо орел на знамето си ще сложи кенеф.
    Ангела Меркел ли - германският Горбачов.
Новини по държави: