Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Октомври, 2015 12:55 1 189 0

Украински войник убит в Източна Украйна за пръв път от септември

  • войник-
  • убит-
  • украйна

Украински части са били обстрелвани с гранати от сепаратисти

Украински войник убит в Източна Украйна за пръв път от септември - 1
Снимка: AP/БТА

Украински военен е бил убит в източната част на страната, съобщи Ройтерс.

Информацията бе обявена от министъра на отбраната на Украйна – Стефан Полторак, според когото има голяма вероятност зад инцидента да стои група, която не се контролира от ръководството на бунтовническите сили в региона.

Това бе първо убийство на украински войник в региона от началото на септември, когато Украйна и Русия постигнаха споразумение за разширяване на процеса по разоръжаване.

Украинските сили са станали цел на обстрелване с гранати от сепаратистки групи, като още двама войника са били убити.

„В момента проучваме какво се е случило. Наши и руски представители проверяват фактите. Едва след проучването ще вземем решение за нашите по-нататъшни действия“, заяви Полторак.

Оттеглянето на оръжията от фронтовата линия бе договорено при условие двете страни да зачитат напълно прекратяването на огъня. До този момент конфликта в Донбас е взел 8000 жертви от 2014 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: