Last news in Fakti

4 Декември, 2015 16:16 1 309 2

Лишиха Михаил Саакашвили от гражданство

  • михаил саакашвили-
  • лишиха-
  • гражданство

Заповедта бе подписана от президента на Грузия Георгий Маргвелашвили

Президентът на Грузия Георгий Маргвелашвили подписа заповед за отнемането на гражданството на Михаил Саакашвили. Това бе съобщено от пресслужбата на президентството, цитирана от ТАСС.

„Президентът Георгий Маргвелавшили въз основа на закона за гражданството в Грузия подписа указ за прекратяването на гражданството на Михаил Саакашвили във връзка с приемане на гражданство на друга държава“, се казва в изявлението.

В момента Саакашвили е губернатор на Одеска област в Украйна, като от неговата пресслужба не са коментирали новината.

Новината за започването на процедура по отнемането на гражданството на Саакашвили бе обявена вчера от грузинския министър на правосъдието Тея Цулукиани.  Самият Саакашвили обясни във фейсбук, че днешните власти в Грузия искат да го лишат от гражданство, за да му затворят пътя за участие в изборите в Грузия.

Саакашвили заемаше поста на президент на Грузия между 2004 и 2013г. През 2015 г. бе назначен от Киев за ръководител на Международния съвет за реформите в Украйна. През май той получи украинско гражданство. На 30-ти май Саакашвили бе назначен за управител на района Одеса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реформатор на деформаторите

    0 0 Отговор
    Смятам, че това е помилване за него- трябваше да го лишат от живота му или от вратовръзката - като няма какво да яде , той сам ще се спомине!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "реформатор на деформаторите":

    Споко те на "Дерибасовска" си знаят работата.