Last news in Fakti

4 Декември, 2015 21:50 1 521 2

Самолетоносачът "Шарл Дьо Гол" поема към Персийския залив

  • "шарл дьо гол"-
  • самолетоносачът-
  • пресийския залив

Това бе обявено от Франсоа Оланд, който бе на посещение на плавателния съд

Френският самолетоносач „Шарл Дьо Гол“ ще се отправи към Персийския залив до няколко дни. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от France 24. Той бе на посещение на плавателния съд, който в момента се намира в Средиземно море.

„В следващите години ще потеглите към нова зона и в услуга на нуждите на коалицията срещу Ислямска държава. След страхливите и ужасяващи нападения срещу нашата страна, аз реших да засиля борбата с Ислямска държава. Това значи и по-интензивни удари.“, заяви Оланд.

Френският президент бе придружаван от министъра на отбраната Жан-Ив льо Дриан. Оланд наблюдава нощно излитане на самолети "Рафал" и "Сюпер Етандар". „Шарл Дьо Гол“ бе изпратен в Средиземно море след атентатите в Париж на 13-ти ноември.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Да не ги насочи към ламанша че те нападателите май бяха белгийски граждани. Стана тя каквато стана. Ако тръгнат да отмъщават наистина.

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Просто нареждане от краварите. Да не се коалират с руснаците в Средиземно море. А може и да кроят нещо там, до бреговете на Сирия.
Новини по държави: