Last news in Fakti

7 Декември, 2015 20:51 2 930 0

Русия поиска помощ от Кипър за борбата срещу Ислямска държава

  • русия-
  • ислямска държава-
  • кипър

Москва иска предоставянето на база за извършването на военни полети

В Кипър обсъждат искане на Москва за предоставянето на база за полетите срещу тероризма в Сирия, съобщи „Cyprus Mail”.

Това бе заявено от руския посланик Станислаж Озадчий. Русия иска от Кипър възможност за използване на кипърските пристанища и летища в случаи на извънредни ситуации.

Оздчий посочи, че „Русия иска същата база, която използват Германия и Франция“. От руска страна искат възможно най-скорошното постигане на сделка. Той подчерта и важността от предприемане на координирани действия срещу Ислямска държава.

В момента Русия зарежда свои военни кораби на пристанището в Лимасол, като от там се надяват, че сътрудничеството с Кипър може да бъде разширено. Великобритания има база Акротири, от където извърши първите си въздушни удари срещу цели на Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА