Last news in Fakti

9 Декември, 2015 15:29 2 944 0

Истинска касапница в Кандахар

  • истинска-
  • касапница-
  • кандахар

Има поне 46 загинали

Поне 46 души са загинали по време на талибанска атака над летището в Кандахар, съобщи Би Би Си.

На летището се намира общият щаб на афганистанските военни и военните от НАТО. Според официални лица нападателите са успели да пробият първата порта от комплекса.

Според афганистанското министерство на отбраната са убити 37 цивилни и членове на силите за сигурност, както и 9 бойци на талибаните. Други 35 души са ранени. В летището бяха взети заложници, сред които се смята, че има жени и малки деца.

Според специалисти атаката е голям провал на силите за сигурност, тъй като напдателите са успели да прекарат оръжие в зона, която би трябвало да е подсигурена от Службите за сигурност на Афганистан. Според месните власти един от нападателите все още продължава да участва в престрелки със силите за сигурност. Общият брой на нападателите е бил 11. Атаката започна през вчерашния ден.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: