Last news in Fakti

25 Януари, 2016 11:07 1 311 0

Кери: Надявам се да има яснота за преговорите за Сирия до два дни

  • джон кери-
  • сирия-
  • преговори-
  • яснота-
  • сащ-
  • башар асад

Преговорите трябваше да започнат днес в Женева, но бяха отложени

Кери: Надявам се да има яснота за преговорите за Сирия до два дни - 1
Снимка: БТА/ AP

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че се надява до 48 часа да има яснота относно мирните преговори в Сирия, съобщи „Ройтерс“.

Преговорите трябваше да започнат днес в Женева, но бяха отложени. Американският дипломат заяви, че е по-добре да бъдат отложени за няколко дни, вместо да се разпаднат още в началото.

„Бъдещето на преговорите е в ръцете на сирийците. Те трябва да бъдат много сериозни. Ако не са, войната ще продължи“, заяви Джон Кери, който е на посещение в Лаос.

Кери също така каза, че е съгласен с пратеника на ООН за Сирия Стафан де Мистура, че покани за преговорите не бива да бъдат изпращани, преди „всички парченца в мозайката да бъдат подредени“.

Членове на сирийското правителство изразиха готовност да присъстват, но противници на Башар Асад заявиха, че няма да се включат в преговорите, докато властите не спрат с бомбардировките и не освободят задържаните бунтовници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА