Last news in Fakti

27 Януари, 2016 11:00 1 895 11

Израел обвини Турция, че купува петрол от ИД

  • израел-
  • турция-
  • петрол-
  • ислямска държава-
  • моше яалон

Яалон заяви още, че Турция позволява на джихадисти да преминават от Европа към Сирия и Ирак и обратно

Израел се присъедини към държавите, които посочиха с пръст Турция и я обвиниха, че купува петрол от групировката Ислямска държава, като по този начин финансира дейностите на екстремистите, съобщи Би Би Си.

Пред репортери в Атина, министърът на отбраната на Израел Моше Яалон заяви, че ИД "се радва на турски пари за петрол от много, много дълго време."

Това твърдение може да провали опитите да се затоплят отношенията между двете страни след години на отчуждение, коментира Ройтерс.

"Зависи от Турция, от турското правителство, турското ръководство, да реши дали иска да бъде част от някакво сътрудничество в борбата срещу тероризма. Досега, това така и не се случи“, каза Моше Яалон след среща с гръцкия си колега Панос Каменос.

„Както знаете ДАЕШ (Ислямска държава) се радва на турски пари за петрола си от много, много дълъг период от време. Надям се на това да бъде сложен край“, заяви още той.

Яалон също така твърди, че Турция "позволява на джихадисти да преминават от Европа към Сирия и Ирак и обратно".

Турция отрича да се е възползвала от контрабандния петрол на ИД. Държавният департамент на САЩ наскоро отхвърли руските обвинения за турска правителствена намеса в делата на ИД, но говорителят на Държавния департамент заяви, че контрабанден петрол на ИД  пристига в Турция през посредници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    И тоя ли е русофил и агент на Путин, сега какво стана ?

    Коментиран от #2

  • 2 андрешко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    чакай малко де,в момента ,,деса,, и ,,оня с коня,, са при краварите да им разяснят какво да ти отговорят.
  • 3 Деса професора

    0 0 Отговор
    Я го па тоя...как така ще очерня светеца Ердоган....
  • 4 Някой

    0 0 Отговор
    Хайде сега една кюрдска автономия и край с мечтите на гадното ислямско джудже.
  • 5 goni

    0 0 Отговор
    Ле-ле! Чудо! Ердоган ще постигне това дето никой до сега не е успял!Ще сближи Израел и Русия! След, което се очаква Апокалипсиса!:) Ама, има и по-оптимистичен вариант!:) Спонтанно възникване на Евро-Азийски-Северно Американски Еврейски Съюз вследствие на което ще настъпи вечен мир и дружба между народите!:) Во Веки Веков! Амин! А, сега без майтап!" В политиката няма приятели! Само интереси!" Познайте кой го е казал?!:)
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    десииии, коньоооо, стратокастриранияяяя, кирреееее, джулиууууу, frvvvvvv ................................къде сте бе??????

    Коментиран от #7

  • 7 ааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    абе ейййй . Не ги викай , че ей сега сега ще дойдат :) :)
  • 8 Десофоб

    0 0 Отговор
    Как къде са Деса и феса? Ами в американското посолство, за да им сменят дискетите.
  • 9 само така

    0 0 Отговор
    Щом и евреите ясно застанаха срещу фесовете значи е ясно - остатъкът от Османската империя, носещ името "Турция", ще се разпадне и ще има независим Кюрдистан. Ура!
  • 10 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Путин е виновен!!!
    Къде са нашите защитници на османизъма!!
    Руснаците са излъгали горките евреи!!!
  • 11 152

    0 2 Отговор
    Турция има интерес от просперитета на ИДИЛ, още повече, че това съвпада с програмата и интересите на САЩ, чийто продукт са "Ислямска държава" и масовата кампания за изселване и наводняване на Европа с мюсюлмани.
Новини по държави: