Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 09:19 1 558 0

Решава се членството на Великобритания в ЕС

  • великобритания-
  • членството-
  • ес

Разговорите в Брюксел продължиха цяла нощ

Преговорите за мястото на Великобритания в ЕС продължиха и през тази нощ, съобщи Би Би Си.

Президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е бил постигнат „известен прогрес“ през първия ден на срещата в Брюксел, но и че „все още има много работа за вършене“.

Туск проведе серия от срещи с британския премиер Дейвид Камерън и други лидери на страни от ЕС през ранните часове на тази нощ. Днес е вторият ден от срещата на върха в Брюксел. Дейвид Камерън се опитва да постигне сделка за реформи, които да му помогнат да гарантира мястото на своята страна в ЕС след предстоящия референдум за членство.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че 'постигането на споразумение няма да е лесно за много страни, но че се наблюдава воля за такова“. Първият ден на преговори приключи без споразумение по няколко основни въпроса. Източници от срещата обаче заявяват, че се водят конструктивни разговори, като всички страни са изразили желанието си Великобритания да остане в Съюза.

Британският премиер Дейвид Камерън призова лидерите на ЕС да се съгласят със „заслужаващото доверие“ споразумение, с което той да убеди британците да останат в Съюза.

По-рано през вчерашния ден френският президент Франсоа Оланд заяви, че се надява сделка с Великобритания да бъде постигната. Според него обаче това не трябва да става на всяка цена. В същото време Доналд Туск заяви, че ЕС ще проведе нова среща на върха с Турция по проблемите на бежанците през март.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: