Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 13:11 1 701 3

Европол предупреждава

  • роб уайнрайт-
  • европол-
  • предупреждава

Европа в момента е пред най-голямата терористична заплаха за последните десет години, заяви Роб Уайнрайт

Европол предупреждава - 1
Снимка: Европол

От 3 до 5 хиляди граждани на европейски страни са минали подготовка в лагери на терористи и са се върнали в страните си. Европол предупреждава за мащабни терористични актове, планирани от „Ислямска държава“. Това заяви шефът на европейската полицейска агенция Роб Уайнрайт за германския вестник „Нойе оснабрюкер цайтунг“.

„Европа в момента е пред най-голямата терористична заплаха за последните десет години“, заявява Роб Уайнрайт. Той подчертава, че заплахата е както от групи ислямисти, така и от екстремисти - единаци. Шефът на Европол все пак отбелязва, че „няма конкретни доказателства, че терористите систематично използват бежанския поток за проникване в Европа“.

Европейска полицейска служба е правоприлагащата агенция на ЕС, чиято задача е да допринесе за по-голяма безопасност в Европа, като подпомага правоприлагащите органи в страните от Съюза. Седалището ѝ е в Хага. Има за цел да координира дейността на полицейските служби на европейските държави в предотвратяването и борбата им с тежката международна организирана престъпност.

Акценти в работата на Европол са борбата с тероризма, превенция на нелегалната търговия с оръжие, борба с наркотрафика, детската порнография и прането на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааааа

    1 0 Отговор
    ами какво чакате бе, веднага почвайте да ги връщате, даже и тия дето са от 10-20-30-40 години там..
    вън от Европа цялата черна измет!
  • 2 999

    1 2 Отговор
    През ............ ми е, да не бяхте викали тия джамуги, където има мърша има и смрад,неизбежно е.
  • 3 jp power

    0 0 Отговор
    Тез терористи да не са някакъв вид прелетни птици. Я ги събирайте от джамиите и гарите и тез настанени в лагери, кво се правите на ощипани моми.