Last news in Fakti

21 Февруари, 2016 22:29 1 896 0

Обезглавиха хиндуистки свещеник в Бангладеш

  • ислямска държава-
  • даеш-
  • хиндуистки свещеник-
  • бангладеш-
  • обезглави

Правителството на Бангладеш твърди, че ислямистката групировка не е активна в страната

Екстремистите от Ислямска държава заявиха, че са обезглавили старши хиндуистки свещеник и са ранили двама поклонници в северната част на Бангладеш, съобщи Би Би Си.

В изявление се казва, че "войните на халифата" са извършили нападенията с използване на "малокалибрено оръжие".

Свързаната с ДАЕШ информационна агенция "Амак" потвърди убийството.

45-годишият свещеник е бил нападнат от двама души, въоръжени с пистолети и сатъри в дома си в храма в неделя, заявиха от полицията.

Макар правителството на Бангладеш да твърди, че ислямистката групировка не е активна в страната, през ноември джихадистите обявиха, че са извършили нападение срещу шиитска джамия в северозападния град Богра. Групировката претендира, че стои и зад нападение в Дака през октомври, когато един човек загина, а 80 бяха ранени.

Правителството в страната обаче заяви, че претенциите им са въздух под налягане.

Бойците от ИД в допълнение заявиха, че са убили италиански хуманитарен работник през септември и един японски гражданин през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА