Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 15:38 1 371 0

Кипър: Преоткриваме България

  • българия-
  • кипър-
  • плевнелиев-
  • никос анастасиадис

Подкрепата на България за решаването на кипърския въпрос и засилване на сътрудничеството в енергийната сфера са част от акцентите на медиите в Кипър

Кипър: Преоткриваме България - 1

Подкрепата на България за решаването на кипърския въпрос и засилване на сътрудничеството в енергийната сфера са част от акцентите на медиите в Кипър относно посещението на президента на Острова на Афродита Никос Анастасиадис в София.

Националната телеграфна агенция на Кипър акцентира върху подкрепата на българския президент Росен Плевнелиев за уреждане на кипърския проблем. Отбелязана е неговата теза, че България никога няма да подкрепи замразени конфликти и разделителни линии.

В. „Сайпръс мейл“ акцентира на позицията на кипърския енергиен министър Йоргос Лакотрипсис, че България може да се превърне в транзитен център при износа на газ от Средиземно море за Югоизточна Европа.

В. „Симерини“ акцентира върху подписаните меморандуми за разбирателство в областта на енергетиката, туризма, селското стопанство и развитието на селските райони. В. „Политис“ отбелязва, че кипърската делегация е била приета на най-високо държавно ниво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА