Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 11:24 1 074 2

Израел: Иран изгражда терористична мрежа в Европа и САЩ

  • израел-
  • иран-
  • терористична мрежа-
  • терористи-
  • моше яалон

Министърът на отбраната на Израел смята, че целта на Иран е да дестабилизира Близкия изток и други части на света

Министърът на отбраната на Израел обвини Иран, че създава международна терористична мрежа, която включва "спящи клетки", запасяващи се с оръжие, разузнавателни единици и оперативни работници, за да подготвят удари в Европа и САЩ, съобщи АП .

Моше Яалон твърди, че целта на Иран е да дестабилизира Близкия изток и други части на света. Според него Техеран обучава, финансира и въоръжава "емисари", за да се разпространи революция. Той казва, че Техеран е котвата на "опасна ос", която включва Багдад, Дамаск, Бейрут, Саана и други градове в региона.

Израел смята Иран за най-голямата заплаха в региона, позовавайки се на подкрепата, която страната оказва на анти - израелските въоръжени групировки като Хизбула и Хамас.

След разговори с кипърския си колега в сряда, Яалон каза, че войната в Сирия е довела до "широко разпространена инфилтрация от смъртоносни, безмилостни терористични организации."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А сега

    2 2 Отговор
    След Сирия на Иран ли идва ред!?
  • 2 МалкоЛъжливоЕврейче

    1 2 Отговор
    Аххх, къде бил ключа за бараката! Значи не САЩ, а Иран са подслушвали Меркел и я натискат с нещо да кани на тумби милиони "бежанци" в Европа. И сигурно те са спретнали демократичните революции в региона преди години, те продават оръжие на ИД, купуват им петрола за безпари и т.н.