Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 17:23 1 067 2

Нетаняху: Дори и след ядрената сделка, Иран все още финансира тероризма

  • израел-
  • иран-
  • бенямин нетаняху-
  • тероризъм-
  • терористи-
  • палестинци

Министър-председателят на Израел обвини Техеран, че предоставя финансова помощ на семействата на убити терористи

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху днес отправи обвинение към Иран, че плаща хиляди долари на семействата на палестинските терористи, които са били убити при извършването на атаки или чиито домове са били разрушени, съобщава израелският вестник "Йедиот ахронот". 

"Това показва, че Иран, дори след ядрено споразумение, продължава да подкрепя тероризма, включително палестинските терористи, терористите от Хизбула и Хамас. Това е нещо, срещу което народите по света трябва да се изправят и да осъдят. Те трябва да подпомагат Израел - и други страни, разбира се - в усилията да се спре тази практика", заяви Нетаняху в началото на срещата си с българския премиер Бойко Борисов. 

Нетаняху отбеляза също, че "тероризмът от онези, въоръжени с ножове, палестинските деца, не съществува във вакуум. Той произлиза от системата на палестинското образование, която се контролира от палестинската власт."

Премиерът призова международната общност да застане с Израел срещу палестинското подбуждане. 
Посланикът на Иран в Ливан, Мохамед Фатех Али, заяви по време на пресконференция в сряда, че 7000 долара ще бъде отделени за "всяко семейство на мъченик, загинал по време на интифадата в Йерусалим". От Техеран обявиха още, че ще предлагат по 30 000 долара на всяко семейство, чийто дом е бил разрушен, след като някой от живущите в него, е извършил терористично нападение срещу Израел. 

"Иран няма да се откаже от палестинския народ. Кръвта на мъчениците ще донесе освобождението на всички палестинци", каза посланикът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооо

    0 2 Отговор
    а аз си мислех че с това си занимават НАТО ,ама че работа...благодаря че изяснихте нещата...сега вече ще спа спокойно...
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Всичко зависи от гледната точка и от подбора на думи.
    На мен нещата в действителност ми изглеждат съвсем по друг начин.