Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Февруари, 2016 21:05 2 013 4

Германия работи по план „Маршал“ за Украйна

  • германия-
  • маршал-
  • план-
  • украйна-
  • карл-георг велман

Европа е съдбата на Украйна, заяви германският депутат Карл-Георг Велман

Германия работи по план „Маршал“ за Украйна - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия работи по създаването на план „Маршал“ за Украйна, съобщи „Ukraine Today“, позовавайки се на германския депутат Карл-Георг Велман.

Политико-икономическият план „Маршал“, известен официално като Програма за възстановяване на Европа, е програма на САЩ за възстановяване на неокупираните от СССР страни в Европа след Втората световна война (с изключение на Испания). Турция също е включена в програмата. Инициативата е наречена на името на Джордж Маршал, който по това време е Държавен секретар на САЩ.

„Работим по нова стратегия за стабилизиране на Украйна и развитие заедно с украинците. Новата стратегия е в процес на разработване“, заяви Велман.

„Това е идеята на плана „Маршал“ - възстановяване на икономиката, управлението, съдебната система и т.н. Ако планът заработи, то той ще е под пълния контрол и наблюдение на Германия. Европа е съдбата на Украйна“, каза още германският политик.

Карл-Георг Велман е председател на германо-украинската група за приятелство в Бундестага. През миналата година той не бе допуснат в Русия заради връзките с Киев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честито

    0 2 Отговор
    Германия ще прави опит да повтори, това което направиха с нея с този план след 1945 г. .Резултатите се виждат днес. Няма самостоятелно решение на важни за нея и не само, проблеми, общо национални , а не глобални.
    Кой ли я подучва и и предлага да стане партньор- съсобственик ?

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честито":

    ха,ха,ха...германия нямала право на самостоятелни решения????!!!германия обедени европа ,нещо непостигано от никого до сега .ако тва не е самостоятелно решение незнам кое е .освен това налълно разрушената германия без суровини стана страна с първа икономика в европа и жизнен стандарт непостижим за победителката и взимаща самостоятелни и постоянно грешни решения русия!

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Тролче, къде живеш, бе! Да не си изпълзял от дупката тия дни и да ти е прилошало от слънцето - Германия раздели Европа! За пореден път! И за пореден път е на път да я прецака с тъпите дйствия на самозапбавили се германски "политици"!
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    аз живея в европеиския съюз.творение на германия и наи -големия и проспериращ икономически субект в света.ти къде живееш?щото във въпросното обединение въпреки недоволството има консенсус по основните теми като закони,ценности,икономика...те като цяло са наложени като стандарт от нямащата свое мнение германия :))))!
Новини по държави: