Тема: Украйна

4 Март, 2016 10:02 1 178 1

Изборите в Донбас – до края на юли

  • нормандска четворка-
  • украйна-
  • русия-
  • избори-
  • напредък-
  • франция-
  • германия

Лавров заяви, че не е бил постигнат реален напредък по отношение организиране на изборите

Изборите в Донбас – до края на юли - 1
Снимка: БТА/ AP

Нормандската четворка обяви, че изборите в Донбас трябва да се състоят до края на месец юли тази година. Външните министри на Украйна, Русия, Германия и Франция проведоха среща в Париж, на която бе обсъдена ситуацията в Източна Украйна и перспективите за слагане край на конфликта.

Дипломатите са изразили воля за провеждане изборите до края на юли, но остава въпросителната дали Киев и Москва са способни да си стиснат ръцете.

Още новини от Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че не е бил постигнат реален напредък по отношение организиране на изборите, съобщи ТАСС.

Украинският му колега Павел Климкин сподели в Париж, че не може да се говори за избори, ако не е осигурена сигурността в района.

Френският външен министър Жан-Марк Еро е видял срещата като „стъпка напред“, съобщи Yahoo News.

Докато западните страни виждат във вота възможност да се сложи край на конфликта, то Киев се опасява, че Москва ще използва изборите, за да дестабилизира целостта на бившата съветска република.

Павел Климкин заяви, че „на изток е скрито огромно въоръжение“. Украйна е предложила мерки, чрез които да се спре въоръжението и внасянето на боеприпаси, но Русия не е проявила желание да обсъди тези въпроси в детайли, добави украинският дипломат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Укрите умиритвориха ли се!!??
    Видимо големият господар им пооразал спонсорството, още малко и те самите ще се смалят до родните укрски 5 хутора и два карапатски коптора!!!
    Референдум и Новоросия!!!
    Референдум и Малоросия!!!
Новини по държави: