Last news in Fakti

3 Март, 2016 10:00 1 534 11

Обама удължи санкциите срещу Русия с още една година

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • барак обама-
  • украйна

Русия продължава да представлява извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на САЩ

Американският президент Барак Обама удължи санкциите, наложени на Русия заради развоя на събитията в Украйна, с още една година, съобщиха от Белия дом в сряда.

"Действията и политиките на Русия продължават да представляват необичайна и извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на Съединените щати", се казва в изявлението на Белия дом. "Ето защо, аз продължавам с още 1 година с националното извънредно положение, обявено в Изпълнителна заповед 13660", обяви американският президент.

Изпълнителната заповед е издадена на 6 март, 2014 г. Тя бе последвана от още три изпълнителни заповеди - от 16 и 20 март, 2014 г. (13661 и 13662) и от 19 декември 2014 г. (13 685) заради Крим.

Икономическите санкции се отнасят за дълъг списък от руски граждани, включително официални лица, както и представители на правителството на бившия украински президент Виктор Янукович. Отделно от това, редица руски компании и бизнесмени, както и лидерите на самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск, също попадат под санкциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миньор от село

    0 1 Отговор
    Онзи ден в Донбас чух как двама руснаци си точат зъбите с шмиргел да изядат някаква национална сигурност на другия край на земята. Не ми стана ясно. Но сега вече знам.
  • 2 оня от русе

    1 1 Отговор
    този тъмно зеленият е много умен знае че като си обува гащите кафявото е отзад
  • 3 Любо

    1 1 Отговор
    Смешници.....Ще им пръднете на дедовия на Руснаците с вашите санкции...Та те изобщо не Ви смятат за народ а за сбирщина от нации...
  • 4 сдс

    1 0 Отговор
    Братът мюсюлманин и за последно Президент, направи каквото можа за срутването на новата си Родина.
    От тук нататък и извън земните няма да и помогнат.
    Лоша за Европа, с тези избрани от него лидери.
    Но ние сме по-стара цивилизация.
    Ще ги превъзмогнем.
  • 5 оня от русе

    2 1 Отговор
    ако можеха да унищожат русия досега да са го направили 100 пъти ама не могат страх лозе пази русия е велика и ще остане такава пробваха с бял пробваха с тъмно зелен президент остава да пробват и с маймуна и пак няма да успеят
  • 6 Бат Саше

    2 0 Отговор
    Нека и черната маймунка да се направи малко на мъж. Той е еманацията на САЩ. Иначе американците са 'ВЕЛИК" народ де.
  • 7 Краси

    1 2 Отговор
    Другари русофили,полугладните и полупияни руснаци емигрират и напъват кам САЩ, а не обратното!Защо ли?Руски банди върлуват в Сащ, а не американски в Русия.Парите си не ги държите в рубли, нали?Децата ви напъват на студентски бригади в САЩ, а не към русия.Мога много да ви питам, но сте бетонни глави!

    Коментиран от #11

  • 8 раптър

    1 1 Отговор
    До оня от русе ."....... остава да пробват и с маймуна и пак няма да успеят," - не е честно, някои могат да го броят за втори опит!
  • 9 кочо

    1 2 Отговор
    Ами тя Россия си е умряла отвсякъде.Какво да му завладяваш на труп.Имат само един нефт и газ,които продават на безценица.С това пияно,изкурвено и постоянно намаляващо население много скоро Китай ще ги нарита от Сибир.Следващия президент на САЩ ще е жена и тя ще им разкаже играта.Ще рупат картошки и цвекло и ще пърдят от глад.Спомнете си какъв им наби в гъза Маргарет Тъчър.Никой не е тръгнал да завладява тези сволачи.Те сами се убиват,както и българите между другото.Просто и при тях и при нас развитието е спряло преди 50-60 год.Ще плеснем с ръце и ще изчезнем заедно.Нали сме братя.Няма по-тъпо племе от православните славяни.Мнооооого тъпо.
  • 10 909

    2 1 Отговор
    до кочо. пак си избягал от лудницата пий си хапчетата редовно и всичко ще е наред! И няма да пишеш глупости !
  • 11 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Краси":

    "Руски банди върлуват в Сащ, а не американски в Русия" Ами хайде размърдай си сивото вещество в "бетонната глава" и ще видиш , че това не е въпрос а отговор! Америка е страната на бандюгите - не Русия. Тя така е и създадена от избягали от закона бандити и нехранимайковци от цял свят!!!Та и на сегашните семето им е такова - мръсно , като на м...лите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания