Last news in Fakti

15 Март, 2016 17:45 1 996 3

Кипър отряза Турция за ЕС

  • кипър-
  • турция-
  • ес-
  • преговори-
  • никос анастасиадис

След два дни ще се проведе нова среща между европейските лидери и Турция

Кипър отряза Турция за ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Кипър отряза пътя на Турция към Европейския съюз. Никозия не възнамерява да се съгласи за отварянето на преговорни глави, освен ако Анкара не признае острова, съобщи „Хюриет“.

Кипърският президент Никос Анастасиадис е изразил тази позиция пред председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Факти.бг припомня, че преди седмица турският министър-председател Ахмет Давутоглу заяви, че страната му е готова да приеме обратно бежанци в замяна на финансова помощ, безвизов режим за турските граждани и ускоряване преговорите за присъединяване в ЕС.

Европейските лидери очакват споразумението с Турция да бъде финализирано на 17 и 18 март, когато ще се състои повторна среща на ЕС с Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 2 Отговор
    Историята показва ,че членството на България в всички съюзи в които е участвала са се разпадали и ние сме били на губещата страна.Ако Турция получи безвизов режим то това ще е края на Европейскят съюз и Европа, по добре да приемем всички бежанци от колкото да отворим вратите на Турците. Европа един път допуска тази грешка и Русия я поправи но този път надали.
  • 2 Русия

    0 2 Отговор
    Тя Кипър кой ще я пита? А да не би да иска да изчезне от картата!
  • 3 Гого

    0 0 Отговор
    Не ние не сме на губещата страна, а просто сме винаги под влиянието на най-силния в момента