4 Април, 2016 13:14 2 289 4

Руска подводница забелязана край Латвия

  • русия-
  • подводница-
  • латвия

Тя се е движила в близост до морската граница

Националните въоръжени сили на Латвия заявиха, че руска подводница е била забелязана в близост до морската граница, съобщи ТАСС.

„Днес в латвийската изключителна икономическа зона, на 11 морски мили от териториалните води, е била забелязана руска подводница клас Kilo”, се казва в съобщение на военното ведомство.

В момента няма коментар от руското командване.

По данни на министерството на отбраната на Латвия само през 2015 г. руски руски кораби и самолети са се приближили до границите на страната повече от 270 пъти. През 2014 г. броят на тези случаи е достигал 250.

Латвийските власти многократно са алармирали за наличието на руски военни кораби в близост до морските граници на страната. На 15 март беше съобщено, че в близост до границите са били забелязани два руски бойни кораба и подводница.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Контрабас

    2 2 Отговор
    ".......на 11 морски мили от териториалните води....."

    Ако навлезе в териториални води, тогава ревете!
  • 2 kcaniba

    2 2 Отговор
    Вв Латвия или в международни води в открито Балтийско море??
    С бинокъл ли я видяли , или по телевизора??юОт космоса надали, освен да имат тайни разработки, световно неизвестни))))
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор
    Не са прави латвийците да завиждат толко много!Събрали са си руснаците пари за нафта,,вероятно и чип -тунинг са сделали на двигатела,в международни води карат дето няма ограничение на скоростта,дневните светлини са включени,коланите са си сложили дори...и изведнъж некви латвийци се разкрещяват "Вий що карате там"...Аааа,...не можна так:)

    Коментиран от #4

  • 4 kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Мне ли то БеНветооо)))
Новини по държави: