Last news in Fakti

7 Май, 2016 13:26 1 540 4

Бежанската криза достигна повратна точка

  • жан - клод юнкер-
  • бежанската криза-
  • точка

Според Жан-Клод Юнкер се наблюдава спад в броя на пристигащите бежанци

Бежанската криза достигна повратна точка - 1
Снимка: БТА/AP

„Бежанската криза в Европа достигна повратна точка, благодарение на сделката с Турция.“ Това бе заявено от председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер, цитиран от „Ройтерс“.

Според споразумението, сключено през месец март, Анкара се съгласи да прибира нелегални бежанци, в замяна, на което да разследва сирийски имигранти в Европа. Според Юнкер сделката вече дава видими резултати в ограничаването на бежанския поток.

„Намираме се на повратна точка. Сделката с Турция оказва влияние и броят на пристигащите имигранти вече видимо намалява“, заяви Юнкер.

Все пак той добави, че е важно да се установи устойчив спад в броя на бежанците. Според него сделката с Турция е целяла създаване на справедлива и ефективна система за предоставяне на убежище в средносрочен план. Юнкер разкритикува и решението за издигане на ограда по границата между Гърция и Македония, като според него това не е решение кризата с бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 2 Отговор
    Глупости на търкалета , върнали те 100 човека в Туркия , а милиони къде са дянали ,сред тях има доста изроди...99% млади бойци на исляма...Тези убийци ще избират кметове по европейски градове,разможават се като м...ли..
  • 2 Майстор Манол

    2 2 Отговор
    Тия от европата са много наивни. Мислят си, че всички, дето ходят на два крака са хора. Ше се усетят, ама късно.
  • 3 Да ама не

    2 2 Отговор
    ".... броят на пристигащите имигранти вече видимо намалява“ - явно на този евробюрократ му трябват няколко диоптъра повече ...

    Коментиран от #4

  • 4 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да ама не":

    Споко ве! Като дойдат тука ония ние ще идем в пустинята. И там ще си направим оазис, а те ще се мъчат да бачкат за ДДС и мижави пенсии при тия политици тук. Накрая ще пропсуват и ще емигтрират пак наново. Може би на Луната? Туек ще останат само политициу, чиновници, ченгета да ги пазят и малка армия за паради и ромлянски гета села и градчета за да имат електорат политиците. Накрая Баце ще се провъзгласи наследник на Тато и ще обявят комунизъма като цел. Той все е някъде в бъдещето и никога не се достига, но електората ще вогира възторженно под строй и задължително тези "градители".Аз вече искам да се спася от такъв оплескан свят и ще продавама панела за да си купя лодка и да си построя сал. И ще тръгна като Кон-Тики през Черно море Босфора иэ оттам към някой пустинен остров без данъци и без канибали храмове политици мутри гета и ....ядове. Тогава ще си построя комунизъма сам с май феймъли и ще си цакаме сантасе вечер докато врат банани в казана и морски водорасли. А после ще броим звездите и ще пеем - Ей ти черно море, що така ревеш, нашта буйюна буйна младост за мафиоти ще я продадеш? И ще заспим сладко сладко с мечти за Маями Бийч. Абе не се коси, тоя свят е сбъркан още от сътворението и досега. Господ го създаде, а иска ние да го оправяме? Е как да се оправи нещо, което и създателят му не е могъл да оправи?
Новини по държави: