Last news in Fakti

15 Май, 2016 10:59 4 191 9

ЕС гони целта на Хитлер

  • ес-
  • хитлер-
  • борис джонсън-
  • brexit-
  • великобритания

Според бившия кмет на Лондон Борис Джонсън в момента се търси създаването на супердържава

Европейският съюз иска да създаде супердържава, което беше и целта на Хитлер. Това заяви бившият кмет на Лондон Борис Джонсън в интервю пред „The Telegraph”.

Според него, докато бюрократите в Брюксел използват „методи на нацисткия диктатор“, те ще споделят идеята за обединяването на Европа под една власт.

Според Джонсън „катастрофалните“ провали на ЕС подхранват напрежението между държавите – членки, допускайки разрастване на влиянието на Германия, спад в икономиката на Италия и съсипват Гърция.

Джонсън направи и друга препратка към Втората световна война. Според него, подобно на времето на Уинстън Чърчил, британците отново се „очертават като героите на Европа“, освобождавайки от присъствието си ЕС.

Бившият кмет на Лондон е един от големите поддръжници на излизането на Великобритания от ЕС и запален учен по история. Според него историята на Европа се характеризира с повтарящи се опити за уеднаквяване на континента под единно правителство, за да се възстанови загубеният „златен век на Римската империя“.

„Наполеон, Хитлер и други хора се опитаха да постигнат това и нещата завършваха трагично. ЕС се опитва да направи това чрез различни методи. Фундаменталният проблем е, че липсва лоялност към идеята за Европа. Няма висш орган, който някой да уважава или разбира. Това е и причината за тази демократична празнота“, заяви Джонсън.

„Напълно сигурен съм, че нашата икономика ще се развива много по-добре в реформиран ЕС и много по-зле, ако го напусне“, заяви като отговор британският премиер Дейвид Камерън. Референдумът за оставането на Великобритания в ЕС ще се състои на 23-ти юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    2 1 Отговор
    Добро утро!
    Това от няколко години насам само идиотите не са го разбрали.
  • 2 справедлив

    2 2 Отговор
    Щом и тоя казва такива неща--жална ни Европа.Аз много вярвах в Е.С.--но в последните години Брюксел ме отврати-с безумните си ценности,с двойните си стандарти към страните членки,със слугинската си политика в полза на САЩ,с неадекватната си политическа номенклатура,с глупавите си решеня-които практически унищожават европейците...и т.н.....Дали ще помогнат реформи???--едва ли..Имайки предвид,че самите европейци масово стават евро-скиптици-отхвърлящи основите на сегашната структора на Е.С....
  • 3 Киро

    2 2 Отговор
    Борисе, Борисеее, ей сега спрях да се чудя как така избраха някакъв пакистанец за кмет, вместо теб!

    Ами с тия ти глупости и косовар могат да изберат следващия път!

    Вместо да се фокусираш върху истинския ви проблем - ислямската сган, дето ви е налазила и дето я храните с помощи, той ЕС тръгнал да плюе, че е по-лесно...



  • 4 нагазаки

    1 2 Отговор
    В Историята има цикличност доказано е

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "нагазаки":

    В Механиката има пък зацикляне на цикличността.Доказано е

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    Борко е много прав, миграцията е катализатора .............
  • 8 Баязид

    1 2 Отговор
    Докъде я докара Европа с този слугинаж към САЩ - татарка спечели песента на Евровизия !!!! Абе в Европа учили ли са история, география итн. Татарите не са европейци, както и монголите и хуните. Те са завоеватели-касапи. По-късно наемници на Османската империя и самите те мюсюлмани. Що чинат в Европа ?? Иман си Татарстан, имат си Турция, Саудитска Арабия итн. Загиваме да знаете !!
  • 9 нагазаки

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Смени тревата дето я пасеш не ти понася нещо мини на гранули
Новини по държави: