Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Май, 2016 08:49 1 414 1

Нови разговори за Украйна

  • нормандска четворка-
  • разговори-
  • украйна

Телефонна конференция във формат Нормандска четворка

Руският президент Владимир Путин обсъди ситуацията в Украйна в  телефонен разговор във формата Нормандска четворка, съобщи ТАСС.

В разговора са участвали още германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд и украинския президент Петро Порошенко. Информацията идва от прессужбата в Кремъл.

„Обсъдени са въпросите за политическо решение на ситуацията в Югоизточна Украйна. Отбелязано е значението на стриктното спазване на примирието, подобряването на ефективността на дейността на Специалната мониторингова комисия на ОССЕ и гласуването на допълнителни правомощия за нея, както и укрепването на съвместния Център за контрол и координация.

Путин призова за незабавно прекратяване на обстрела над населени селища в Донбас. Подчертана е нуждата от директен контакт на Киев с Донецк и Луганск за цялостното изпълнение  на договореностите от Минското споразумение.  Допълва се, че специалният пакет от предложения за провеждането на местни избори трябва да бъде внимателно разгледан от контактна група“, се казва в съобщение от Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mixa Klimment

    1 0 Отговор
    Украйна не е страна . Украйна е мираж.
Новини по държави: